autor:

Daniela

» » Aperitive cu brinza

Balmos

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
2 litri de jintuiala, , 1 pachet de unt de Napolact, , 2 linguri de smintina virtoasa ,, sare, 200 g de brinza de oaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie. Cind clocoteste, se adauga in ploaie (slobozit) malaiul (circa 550-600 g), se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.


Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.


Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc, uit de dieta si de toate celelalte.


Alaturi, obligatoriu supa de salata verde!


Poftiti la masa!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucasciuc Mircea , 29 noiembrie 2014

    E grozav balmosul.Azi am degand sa fac,dar in loc de sare pun telemea de oaie,cas proaspat de vaca,acum numai este de oaie. O singura observatie:se mananca fierbinte cu o ciorba de salata verde.

  • Fara foto

    Valerian Pop , 25 aprilie 2014

    Daniela Mocean O să caut o oiță sau o turmă-ntreagă... de cele mai multe ori, cele necuvântătoare sunt mai de treabă și mai ”cuvântătoare” decât suratele lor bipede!

  • Fara foto

    Daniela Mocean , 25 aprilie 2014

    Sa ai pofta ! Daca te imprietenesti cu un cioban la oi necuvantatoare, la vremea asta este deja jintuiala si poate capeti de un balmos !

    • Fara foto

      Valerian Pop , 24 aprilie 2014

      Unde-i jintuiala (?); că celelalte ingrediente, le am! Inclusiv pofta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      O minunatie...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

      Danutza, jintuiala = jintita si mi-o aduce direct de la stina dar se poate si cumpara de la piata, la sectorul de lactate. Toti care vind telemea si cas de oaie ar trebui sa aiba si jintuiala la vinzare. Multumesc de felicitari si la fel, iti doresc sanatate !

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Vai de mine! N-am mâncat balmoş de vreo...40 de ani când ne făcea bunica care era de la Abrud. Deci,eşti ardeleancă! Chestia aia cu jintuiala nu ştiu ce e,de unde fac rost. Jintiţă? de la ciobani? atunci e un caz pierdut că n-am de unde.Dar,te felicit! Foarte bun! Cine n-a mâncat n-are de unde ştii! Zi-mi de unde faci rost de jintuială. Şi ciorba de salată verde...o minunăţie! Eu nu mai fac că la mine nu mananca..banateanul.Dar acasă,la Petroşani,toată copilăria am mancat şi mi se pare ...minuntă. Mi-ai adus aminte de vremurile demult apuse. Să fii sănătoasă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Delicios si apetisant;cum spune Sidy, numai cine a mancat stie ce bun este!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      O reteta interesanta...dar jintuiala...numai la stana o gasim cred...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

      Waw soro ce ai facut acolooooooooooooooooooooo..... Mor incet !!! Numai cine nu a mancat niciodata nu stie ce pierde !!! O data in an....nu ne uitam la grasimi..... Mie imi place si cu salata de toate verzaciunile, linga....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 litri de jintuiala
  • 1 pachet de unt de Napolact
  • 2 linguri de smintina virtoasa ,
  • sare
  • 200 g de brinza de oaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Daniela

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

19 voturi    30 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

10 voturi    11 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

12 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o punem intr-un bol. Curatam ceapa verde,

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri. Amestecaţi brânzeturile

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza