festivalul blogurilor gustoase

autor:

Daniela

» » Aperitive cu brinza

Balmos

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie. Cind clocoteste, se adauga in ploaie (slobozit) malaiul (circa 550-600 g), se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.


Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.


Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc, uit de dieta si de toate celelalte.


Alaturi, obligatoriu supa de salata verde!


Poftiti la masa!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

    O minunatie...

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

    Danutza, jintuiala = jintita si mi-o aduce direct de la stina dar se poate si cumpara de la piata, la sectorul de lactate. Toti care vind telemea si cas de oaie ar trebui sa aiba si jintuiala la vinzare. Multumesc de felicitari si la fel, iti doresc sanatate !

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

    Vai de mine! N-am mâncat balmoş de vreo...40 de ani când ne făcea bunica care era de la Abrud. Deci,eşti ardeleancă! Chestia aia cu jintuiala nu ştiu ce e,de unde fac rost. Jintiţă? de la ciobani? atunci e un caz pierdut că n-am de unde.Dar,te felicit! Foarte bun! Cine n-a mâncat n-are de unde ştii! Zi-mi de unde faci rost de jintuială. Şi ciorba de salată verde...o minunăţie! Eu nu mai fac că la mine nu mananca..banateanul.Dar acasă,la Petroşani,toată copilăria am mancat şi mi se pare ...minuntă. Mi-ai adus aminte de vremurile demult apuse. Să fii sănătoasă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Delicios si apetisant;cum spune Sidy, numai cine a mancat stie ce bun este!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      O reteta interesanta...dar jintuiala...numai la stana o gasim cred...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

      Waw soro ce ai facut acolooooooooooooooooooooo..... Mor incet !!! Numai cine nu a mancat niciodata nu stie ce pierde !!! O data in an....nu ne uitam la grasimi..... Mie imi place si cu salata de toate verzaciunile, linga....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 litri de jintuiala
  • 1 pachet de unt de Napolact
  • 2 linguri de smintina virtoasa ,
  • sare
  • 200 g de brinza de oaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Daniela

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

5 voturi    4 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

5 voturi    6 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Ecler

Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune

9 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Rulada tricolora cu crema de branza

Rulada tricolora cu crema de branza

Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (pasta de tomate sau spanacul),incorporandu-se

8 voturi    12 comentarii
2h 50 min
Aperitive cu brinza
Briose cu broccoli si branza albastra

Briose cu broccoli si branza albastra

Incingem cuptorul. Punem formele de briose in tava pentru briose. Taiem broccoli in bucati mici. Intr-o tigaie, incingem uleiul si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza