autor:

Daniela

» » Aperitive

Balmos

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
2 litri de jintuiala, , 1 pachet de unt de Napolact, , 2 linguri de smintina virtoasa ,, sare, 200 g de brinza de oaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie. Cind clocoteste, se adauga in ploaie (slobozit) malaiul (circa 550-600 g), se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.


Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.


Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc, uit de dieta si de toate celelalte.


Alaturi, obligatoriu supa de salata verde!


Poftiti la masa!
Retete
Alte retete din Aperitive

Balmoș

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert. Când începe

2 voturi    1 comentariu
35 min
Aperitive

Balmos de la el de acasa

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se

18 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucasciuc Mircea , 29 noiembrie 2014

    E grozav balmosul.Azi am degand sa fac,dar in loc de sare pun telemea de oaie,cas proaspat de vaca,acum numai este de oaie. O singura observatie:se mananca fierbinte cu o ciorba de salata verde.

  • Fara foto

    Valerian Pop , 25 aprilie 2014

    Daniela Mocean O să caut o oiță sau o turmă-ntreagă... de cele mai multe ori, cele necuvântătoare sunt mai de treabă și mai ”cuvântătoare” decât suratele lor bipede!

  • Fara foto

    Daniela Mocean , 25 aprilie 2014

    Sa ai pofta ! Daca te imprietenesti cu un cioban la oi necuvantatoare, la vremea asta este deja jintuiala si poate capeti de un balmos !

    • Fara foto

      Valerian Pop , 24 aprilie 2014

      Unde-i jintuiala (?); că celelalte ingrediente, le am! Inclusiv pofta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      O minunatie...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

      Danutza, jintuiala = jintita si mi-o aduce direct de la stina dar se poate si cumpara de la piata, la sectorul de lactate. Toti care vind telemea si cas de oaie ar trebui sa aiba si jintuiala la vinzare. Multumesc de felicitari si la fel, iti doresc sanatate !

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Vai de mine! N-am mâncat balmoş de vreo...40 de ani când ne făcea bunica care era de la Abrud. Deci,eşti ardeleancă! Chestia aia cu jintuiala nu ştiu ce e,de unde fac rost. Jintiţă? de la ciobani? atunci e un caz pierdut că n-am de unde.Dar,te felicit! Foarte bun! Cine n-a mâncat n-are de unde ştii! Zi-mi de unde faci rost de jintuială. Şi ciorba de salată verde...o minunăţie! Eu nu mai fac că la mine nu mananca..banateanul.Dar acasă,la Petroşani,toată copilăria am mancat şi mi se pare ...minuntă. Mi-ai adus aminte de vremurile demult apuse. Să fii sănătoasă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Delicios si apetisant;cum spune Sidy, numai cine a mancat stie ce bun este!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      O reteta interesanta...dar jintuiala...numai la stana o gasim cred...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

      Waw soro ce ai facut acolooooooooooooooooooooo..... Mor incet !!! Numai cine nu a mancat niciodata nu stie ce pierde !!! O data in an....nu ne uitam la grasimi..... Mie imi place si cu salata de toate verzaciunile, linga....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 litri de jintuiala
  • 1 pachet de unt de Napolact
  • 2 linguri de smintina virtoasa ,
  • sare
  • 200 g de brinza de oaie

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela

Ardei copti cu piept de pui si smantana

Ardeii grasi se coc, se curata de coaja si se lasa cu cotor. 2 cepe potrivite, le-am taiat marunt

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam

67 voturi    31 comentarii
50h
Conserve si muraturi

Muraturi asortate , in saramura

Conopida alba si frumoasa de desface in buchetele, morcovul frumos si proaspat se taie in rondele,varza

25 voturi    17 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive