autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Bezele perfecte

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2009

Ingrediente
•3 albusuri, la temperatura camerei, •150 gr zahar tos, •Optional : coloranti alimentari, cacao etc.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

49 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.


Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.


Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.


2. Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta " operatiunea poate dura pana la 10 minute.In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.


3. Se aseaza compozitia pe foaie de copt cu ajutorul unei linguri mari de metal.Optional, se coloreaza bezeaua cu colorant alimentar sau se aduga cacao si se amesteca.


Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.


Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.


:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Cristina , 20 august 2013

    IMI PLACE FOARTE MULT.

  • Fara foto

    Emyxa (Bucatar) , 09 august 2012

    Este perfecta reteta,dar am facut o greseala.Citisem pe net ca daca nu am foaie de copt pot unge o foaie xerox cu ulei,dar bezelele au luat gust de ulei,mai ales pe fund.Si au iesit si putin rumenite,trebuia sa las de la inceput usa cuptorului intredeschisa. Asta este,e prima data cand fac bezele si gatesc foarte rar,am 16 ani :)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase, frumoase, salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Imi plac tare mult..,un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Sunt delicioase...

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Ce vesele sunt, parca de-abia asteapta sa fie rontaite. Bravo!

    • Lupu Caprian Irina Mihaela

      Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Daca vrem sa facem mai multe tavi,le putem raci la temperatura camerei? Sotul meu nu s-ar satura cu o portie :)

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Cu siguranta ca voi face si eu, mai ales acum, dupa ce am vazut clar cum trebuie procedat!! Am si eu aceasta reteta, dar bezelele se fac mai mici si se lipesc cite 2 cu crema!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Felicitari Laura, arata foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Foarte aspectuase,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Nu am reusit sa le fac, folosind alta reteta, dar voi incerca reteta ta, ce bine arata!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Felicitari si din partea mea, sunt minunate bezelele tale!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foarte frumoase ţi-au ieşit! Felicitările mele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

49 voturi

Ingrediente

  • •3 albusuri
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar tos
  • •Optional : coloranti alimentari
  • cacao etc.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Muschi de vita cu mazare si sos de portocale

1.Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2.Muschiul de vita se condimenteaza cu sare, piper si boia

3 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi

Sorbet parfumat de capsuni

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga apoi treptat zaharul pudra si zaharul vanilat,

10 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Princess Cake

Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt

12 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Emyxa (Bucatar)

Este perfecta reteta,dar am facut o greseala.Citisem pe net ca daca nu am foaie de copt pot unge o foaie xerox cu ulei,dar bezelele au luat gust de ulei,mai ales pe fund.Si au iesit si putin rumenite,trebuia sa las de la inceput usa cuptorului intredeschisa. Asta este,e prima data cand fac bezele si gatesc foarte rar,am 16 ani :)



Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse