autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Bezele perfecte

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 130⁰C.


Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.


Se aseaza albusurile intr-un vas mare, curat si se bat cu mixerul la viteza mica.Cand capata consistent spumei, se mareste viteza mixerului la mediu si se bat pana ce se obtine o compozitie batoasa, cara ramane pe paletele mixerului.Albusurile nu se bat excesiv, pentru ca vor face cocoloase sau vor deveni prea pufoase.


2. Se adauga zaharul, cate o lingura pe rand, in timp ce compozitia se bate la viteza mare, pane ce se obtine o textura de bezea, lucioasa si consistenta " operatiunea poate dura pana la 10 minute.In acest moment, zaharul ar trebui sa fie dizolvat complet.


3. Se aseaza compozitia pe foaie de copt cu ajutorul unei linguri mari de metal.Optional, se coloreaza bezeaua cu colorant alimentar sau se aduga cacao si se amesteca.


Se aseaza bezelele la cuptor, se da caldura mai incet la 120⁰C si se lasa 1 ora.


Se inchide focul si se lasa la racorit in cuptor.


:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Cristina , 20 august 2013

    IMI PLACE FOARTE MULT.

  • Fara foto

    Emyxa (Bucatar) , 09 august 2012

    Este perfecta reteta,dar am facut o greseala.Citisem pe net ca daca nu am foaie de copt pot unge o foaie xerox cu ulei,dar bezelele au luat gust de ulei,mai ales pe fund.Si au iesit si putin rumenite,trebuia sa las de la inceput usa cuptorului intredeschisa. Asta este,e prima data cand fac bezele si gatesc foarte rar,am 16 ani :)

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase, frumoase, salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Imi plac tare mult..,un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2010

      Sunt delicioase...

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Ce vesele sunt, parca de-abia asteapta sa fie rontaite. Bravo!

    • Lupu Caprian Irina Mihaela

      Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Daca vrem sa facem mai multe tavi,le putem raci la temperatura camerei? Sotul meu nu s-ar satura cu o portie :)

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009

      Cu siguranta ca voi face si eu, mai ales acum, dupa ce am vazut clar cum trebuie procedat!! Am si eu aceasta reteta, dar bezelele se fac mai mici si se lipesc cite 2 cu crema!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Felicitari Laura, arata foarte bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Foarte aspectuase,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Nu am reusit sa le fac, folosind alta reteta, dar voi incerca reteta ta, ce bine arata!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Felicitari si din partea mea, sunt minunate bezelele tale!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foarte frumoase ţi-au ieşit! Felicitările mele!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

48 voturi

Ingrediente

  • •3 albusuri
  • la temperatura camerei
  • •150 gr zahar tos
  • •Optional : coloranti alimentari
  • cacao etc.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dachman Laura

Cuiburi cu oua de Pasti

1. Se incinge cuptorul la 200⁰C.Se unge cu grasime o tava de 12 briose. 2. Se imparte fideaua

4 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Pui umplut cu midii si sos de lamaie

Incinge cuptorul la 200˚C. Pieptii de pui se bat cu ciocanul (puiul se pune intre doua folii alimentare)

7 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Braduti

Incinge cuptorul la 190˚C. Pentru briose, amesteca intr-un vas faina cu praful de copt si un praf

10 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Cristina Cristina

IMI PLACE FOARTE MULT.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

0 voturi    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

0 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci