autor:

autor

» » Prajituri

Bezele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 albusuri proaspete, 1 pahar zahar pudra sau zahar tos, marunt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

113 voturi

Mod de preparare

Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare.


Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme.


Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.

Retete
Alte retete din Prajituri

Bezele cu nucă

Amestecaţi albuşurile cu mixerul până veţi putea ţine castronul deasupra capului, iar

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Bezele cu nuca si mac

Albusurile se bat impreuna cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul pudra turnat treptat treptat

10 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    baltoi valentina , 07 februarie 2010

    numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Sunt delicioase...Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.

  • Fara foto

    lorena (Bucatar) , 02 septembrie 2009

    Cat timp se tin bezelele la cuptor la copt? Ca eu le-am tinut 20 min si au inceput sa se ingalbeneasca si au ramas moi? De ce?

    • Fara foto

      ida , 05 iunie 2008

      de ce refuza albusul sa devina spuma tare?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

113 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri proaspete
  • 1 pahar zahar pudra sau zahar tos
  • marunt

Raporteaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

201 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

293 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

baltoi valentina

numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Ouale impreuna cu zaharul le mixam pana cand zaharul se topeste . Adaugam uleiul, praful de copt si faina . Amestecam pana cand se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Floricele zmeurate

Floricele zmeurate

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit, o linguriţă de zahăr şi cubul

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje