Bife de vitel în sos de smântânã

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Bife de vitel în sos de smântânã

Ingrediente

  • 2 felii carne de vitel
  • ciuperci optional
  • 100 gr. unt
  • 3-4 cãtei de usturoi
  • piper si sare proaspãt mãcinate
  • foi dafin
  • 200 ml. smântânã pt. gãtit
  • ierburi Provence
  • sos de soia
  • cepsoarã proaspãtã
  • cartofi pt. prãjit

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteazã cu sare si piper.

Se încinge untul în tigaie si se prãjesc feliie de carne pe fiecare parte putin, dacã se prãjesc prea tare vor iesi dure si seci...

Se scot pe o farfurie.

2)În restul de unt se prãjesc ciupercile, se adaugã foile dafin si usturoiul feliat.

Se lasã câteva minute la înmuiat la foc mic si se toarnã smântâna (eu am folosit smântânã cu gust de ciuperci).

Se poate pune carnea pãstratã în sos si lãsa sã mai fiarbã în sos. Se pune sos de soia si ierburi Provence dupã plac, si se ia de pe foc.

Am sevit cu cartofi prãjiti si cepsoarã proaspãtã tocatã.

Poftã bunã!

Este o mâncare care ia putin timp, o fac de multe ori si cu alt tip de carne :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise