autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Biftec tartar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou, piperul, sarea, ceapa foarte fin tocata, patrunjelul si otetul.


Se bate totul bine cu lingura timp de 10-15 minute, adaugind uleiul treptat.


Se serveste garnisit cu felii de lamiie

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    JAG , 29 aprilie 2010

    Ingrediente: Daca o serviti ca antreul socotiti 100-120 grame de carne dar daca o serviti ca felul principal trebuie sa dati minim 180 grame. Sa nu folositi orice fel de muschi de vaca dar o bucata de calitatea superioara. La 500 grame de carne va trebuie: minim 2 galbenus de oua. 1 lingura patrunjel tocat - da dar sa fie tocat foarte fin 1 lingura mustar - la 500 grame de carne mai bine 2 linguri si sa fie un pic iute 1 virf cutit piper - cantitate sa fie dupa cum va place dar piper trebuie sa fie proaspat macinat 2 linguri ulei de salata - este cam mult! 1 lingura la 500 grame de carne este destul 1 lingurita otet - nu, inlocuiti otetul cu 1 lingura de castravetiori in otet (cornisoni) tocat foarte fin sare - da, dupa cum va place mai trebuie: 1 lingura de Worcester sauce 1 lingura de capere mici 2 linguri de Cognac bun (eu prefer Calvados) Mod de preparare: Pentru un biftec tartar bun sa nu treceti carne prin masina de tocat si in nici un caz de 3 ori. Mai bine sa o tocati cu cutitul in bucatele foarte mici pe care le mai simtiti sub dinti. @ Monica: Prima reteta conoscuta dateaza din secolul 19 si atunci se folosea carne de cal adica o carne rosie si nu o carne roz. Deci, mai bine carne de vita decat de vitel fiind ca are un gust mai sustinut. In ce priveste tocatul ai dreptate, se face cu cutitul dar var rog nu transformati carne in pasta. Daca biftec tartar este servit ca antreul se serveste cu paine toast prejit cu unt. In Franta, daca este servit ca felul principal este foarte des servit cu cartofi prejiti. Ca vin merge foarte bine un vin rosu din regiunea Burgogne care o veti servi la temperatura de circa 18 grade.

  • Fara foto

    monica , 12 martie 2010

    buna sunt monica si am lucrat cu mari sefi bucatari mai multi ani in diferite locatii dar trebuie sa va spun cateva lucruri:carnea folosita este muschi de vitel si nu de vita,nu se da prin masina absolut dar se toaca cu cutitul pana devine pasta,nu se pune otet ptr ca se pune castraveciori f foarte bine maruntiti,nu se serveste cu lamaie ci cu paine prajita si unt ca aperitiv.se condimenteaza la masa cu sos worhcester.se asorteaza cu un vin rosu.multumesc

Dificultate

Redusa

Timp

2h

39 voturi

Ingrediente

  • ½ kg muschi de vaca
  • 1 galbenus
  • 1 lingura ceapa tocata foarte marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura mustar
  • 1 virf cutit piper
  • 2 linguri ulei de salata
  • 1 lingurita otet
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

JAG

Ingrediente: Daca o serviti ca antreul socotiti 100-120 grame de carne dar daca o serviti ca felul principal trebuie sa dati minim 180 grame. Sa nu folositi orice fel de muschi de vaca dar o bucata de calitatea superioara. La 500 grame de carne va trebuie: minim 2 galbenus de oua. 1 lingura patrunjel tocat - da dar sa fie tocat foarte fin 1 lingura mustar - la 500 grame de carne mai bine 2 linguri si sa fie un pic iute 1 virf cutit piper - cantitate sa fie dupa cum va place dar piper trebuie sa fie proaspat macinat 2 linguri ulei de salata - este cam mult! 1 lingura la 500 grame de carne este destul 1 lingurita otet - nu, inlocuiti otetul cu 1 lingura de castravetiori in otet (cornisoni) tocat foarte fin sare - da, dupa cum va place mai trebuie: 1 lingura de Worcester sauce 1 lingura de capere mici 2 linguri de Cognac bun (eu prefer Calvados) Mod de preparare: Pentru un biftec tartar bun sa nu treceti carne prin masina de tocat si in nici un caz de 3 ori. Mai bine sa o tocati cu cutitul in bucatele foarte mici pe care le mai simtiti sub dinti. @ Monica: Prima reteta conoscuta dateaza din secolul 19 si atunci se folosea carne de cal adica o carne rosie si nu o carne roz. Deci, mai bine carne de vita decat de vitel fiind ca are un gust mai sustinut. In ce priveste tocatul ai dreptate, se face cu cutitul dar var rog nu transformati carne in pasta. Daca biftec tartar este servit ca antreul se serveste cu paine toast prejit cu unt. In Franta, daca este servit ca felul principal este foarte des servit cu cartofi prejiti. Ca vin merge foarte bine un vin rosu din regiunea Burgogne care o veti servi la temperatura de circa 18 grade.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8 ) sau (

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Iepure intreg la cuptor

Iepure intreg la cuptor

Facem un bait din ingredientele de mai sus, crestam iepurele si-l inpanam cu usturoi si slanina. Ungem iepurele si-l dam la rece pana

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne