Bile cu biscuiti si stafide

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Bile cu biscuiti si stafide

Ingrediente

  • 500gr. biscuiti
  • 250gr.margarina
  • 100gr.stafide
  • 1 cana cafea
  • 50gr.cacao amara
  • zahar-dupà gust
  • esenta de rum-dupa gust
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Incepem prin a pregati stafidele punandu-le la inmuiat cu putina apa calda cat sa le acopere, facem cafeaua si lichefiem margarina in microunde timp de aproape un minut.

Sfaramam biscuitii cu mana sau ajutorul unui sucitor de lemn si-i punem intr-un vas destul de incapator peste care ajunge zaharul,margarina, cafeaua (nu fierbinte), cacaua, esenta de rom, coaja de portocala si stafidele stoarse de apa.Totul se amesteca bine. Compozitia trebuie sa aiba un aspect nici prea moale, dar nici prea tare.

Cu ajutorul mainilor facem bile cam de marimea unei mingi de ping-pong pe care le rostogolim prin nuca de cocos. Odata terminate toate bilele de facut se pun pe un platou in frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise