autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Biscuiti cu fulgi de cereale

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider.


Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu faina.


Cu ajutorul unui cutit, taiem rulada in discuri de aprox 1cm grosime, pe care le asezam in tava.


Le coacem cam 25-30’, la foc moderat.


Biscuitii se pot consuma imediat, cand sunt putin crocanti sau dupa cateva zile cand devin moi si sfaramiciosi.


Eu am folosit cereale de ovaz, atasez o poza pt cei interesati.


Pofta buna !

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine):

    am pregatit aceasta reteta,preparatul este foarte bun,am redus un pic cantitatea de miere de albine.totusi,atentie la timpul de preparare,la cuptor,sa ii supravegheati tot timpul,pentru a nu se arde.am respectat timpul de coacere din reteta si prima tura s-a cam ars.reteta merita nota 8,5.felicitari pentru ea.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria-Magdalena Visan , 20 noiembrie 2013

    Grozava reteta.Multumim.

  • Fara foto

    George Baciu , 20 noiembrie 2013

    Biscuitii cu fulgi se consuma impreuna?

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte sanatosi. Fiecare cuptor coace in felul lui. Al meu de exemplu arde si la foc mediu. Trebuie sa-i pun hartie.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte buni.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Foarte fini si aromati.Arata super! Am salvat reteta.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Trebue sa fie foarte gustosi si ce bine arata!!!!!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Excelenti biscuiteii tai!!!

    • Fara foto

      maria , 30 iunie 2010

      imi plac tare mult biscuitii fursecuri etc cred ca sant grozavi bravo!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte gustosi!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Deliciosi si sãnãtosi!!!seamãnã cu barele de cereale...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 cana fulgi cereale
  • 1 cana nuca macinate
  • 100g nuca de cocos
  • 50g stafide
  • 1 lingura scortisoara
  • 5 linguri miere de albine
  • 100g unt moale
  • 1 esenta rom
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lia Maria

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi

Lichior de nuci verzi

Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem

1 vot    3 comentarii
24h
Cocteiluri si lichioruri

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Maria-Magdalena Visan

Grozava reteta.Multumim.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte)

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

1. Freaca margarina (acomodata cu temperatura camerei) cu zaharul pudra si 2 pliculete de zahar vanilat pana ce vei obtine o compozitie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri