autor:

Georgiana Cosac

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Biscuiti de casa

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
12 linguri de lapte, 12 linguri de ulei, 12 linguri de zahar, 2 oua, 1 lingurita bicarbonat, mac, faina cat cuprinde.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu ouale, praful de copt, laptele si uleiul.


Se imparte compozitia in doua parti. Intr-una am pus mac si pe cealalta am lasat-o simpla.


Se adauga faina cat cuprinde.


Se lasa intr-o folie de plastic cam 30 de minute la frigider.


Se intinde o foaie groasa de 5 mm.


Se decupeaza biscuitii cu forme diverse.


Se unge cu ulei o tava, se aseaza biscuitii. Tava se da la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180AC.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Biscuiti de casa cu cacao

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura

0 voturi    1 comentariu
35 min
Aluaturi si Foietaje

Biscuiti scotieni facuti in casa

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina

7 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Mi-aduce aminte de copilarie. Bunica mea imi facea asa si erau deliciosi.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Buni biscuiti tai,am salvat reteta.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte gustosi!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • mac
  • faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Placinta clasica cu mere

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se

17 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Mi-aduce aminte de copilarie. Bunica mea imi facea asa si erau deliciosi.



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu morcovi si nuci

Prajitura cu morcovi si nuci

Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri