Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura cu lingura, mixand pentru incorporare. Se adauga faina, nuca, bicarbonatul si se amesteca bine.
Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare. Se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Se toarna compozitia in forma de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (care trebuie preincalzit), cam 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se taie in trei, se insiropeaza si se umple dupa preferinte. Eu il umplu cu frisca.
Timp de preparare: cca o ora, incluzand si timpul de copt. Ingredientele sunt pentru 16 felii.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii