autor:

Alexandrina

» » Torturi

Blat de tort, cu nuci

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 300 g zahar, 100 g nuca macinata, 200 g faina, 10 linguri cu apa rece, 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, pana se albesc; se adauga apa rece, lingura cu lingura, mixand pentru incorporare.


Se adauga faina, nuca, bicarbonatul si se amesteca bine.


Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare. adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus.


Se toarna compozitia in forma de tort (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (care trebuie preincalzit), cam 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se taie in trei, se insiropeaza si se umple dupa preferinte. Eu il umplu cu frisca. de preparare: cca o ora, incluzand si timpul de copt. Ingredientele sunt pentru 16 felii.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Fac si eu tort cu nuca asa cam cum spui tu Alexandrina...Uite reteta mea: Ingrediente Blat: 5 oua, 5 linguri zahar, 2 linguri faina, 120g nuca macinata Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma cu unt si o tapetezi cu hartie de copt, torni compozitia si coci blatul la foc potrivit 30 minute. Dupa ce s-a racit il tai si il umpli cu: crema de nuca: 300 g unt, 300 g zahar tos, 100 g nuca macinata, 50 ml esenta rom, vanilie, 1 ou si 50 ml apa. Se pune la fiert zaharul cu apa si se face un sirop, care se incearca dupa metoda stiuta. Oul se bate bine-bine si se adauga peste sirop , invirtindu-se foarte repede, pina se ingroasa.Se adauga untul si se bate bine pina devine ca o crema. La sfirsit se adauga nuca, romul si vanilia si daca e nevoie se da la rece pina se ingroasa.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2011

    Va multumesc mult pentru aprecieri!

  • Fara foto

    cryss , 07 iulie 2010

    nu stiu de ce nu s-au atasat pozele...

  • Fara foto

    cryss , 06 iulie 2010

    Am mai facut inca un blat dar de data asta l-am facut fara cacao... a iesit foarte bine..inca nu l-am inceput dar va servesc cu tortul meu...

    • Fara foto

      cryss , 03 iulie 2010

      Am facut acest blat de tort si mia iesit foarte bunnnnn!!!doar ca nu lam mai facut cu nuca.Am pus 250 gr faina si 50 gr cacao.In plus am mai adaugat si coja rasa de la o lamaie.Multumes pt reteta Alexandrina!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      delicios!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Bravo ! Imi place foarte mult blatul cu nuca asa cum l-ai facut si tu. Eu il umplu cu crema tot de nuca.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte bun!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri, tuturor! Intr-adevar, oua de tara am folosit.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Am salvat reteta deoarece iubesc nucile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Arata perfect.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Cu siguranta ai folosit oua de tara............are un aspect deosebit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Bun, bun de tot

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Foarte bun blat! Nu aveam o reţetă pentru blat de tort cu nucă şi mie îmi plac mult prăjiturile cu nucă.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Sunt de incredere retetele tale, felicitari, Alexandrina! Ce fac fetele?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      In reteta mea nu am si apa.Oricum e un blat foarte bun. Daca pui si o lingura de cacao...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 200 g faina
  • 10 linguri cu apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • stins cu zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Alexandrina

Pasca poloneza

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Pasca in trei straturi

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Drob de ciuperci

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am

1 vot    2 comentarii
1h
Aperitive

Alexandrina (Chef de cuisine)

Va multumesc mult pentru aprecieri!



Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. In crema

3 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi