autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Blat de tort

   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-un vas zaharul si apa, doar pana se dizolva tot zaharul.


Se separa albusul de galbenuse. Albusele se bat cu mixerul, cand spuma e tare se adauga siropul de zahar fierbinte, in suvoi, batand in continuare cu mixerul. Spuma isi va dubla volumul.


Se adauga galbenusele si uleiul. In continuare se amesteca usor, aerat, cu o lingura, adaugand faina cernuta in ploaie.


Amestecul se toarna intr-un vas de yena sau plastic special pentru microunde, tapetat doar pe fund cu hartie unsa cu ulei.


Se da la cuptorul cu microunde, 10 min. la putere maxima, fara capac.


Reteta poate fi adaptata pentru orice tip de blat.


Blatul obtinut se taie in 2 sau 3 felii, se poate umple cu orice fel de crema.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Ynuasha (Bucatar):

    Prima data am facut reteta pt un prieten de ziua lui apoi pentru familie si acum pentru mama mea. E usoara,gustoasa si ieftina. De obicei,umplu blatul cu crema de ciocolata si iese foarte bun!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vyoleta Cristyna Vyoleta , 14 martie 2014

    misto

  • Fara foto

    Rodica Gherasim , 21 august 2013

    doar la microunde se poate.

  • Fara foto

    Mioara Chebac , 02 august 2013

    Blatul se poate coace doar la cuptorul see you microunde?

    • Fara foto

      elena (Bucatar) , 26 ianuarie 2012

      da frumos dar unde este praful de copt????????????

    • Fara foto

      R0XANA (Bucatar) , 29 decembrie 2010

      Felicitari pt reteta! Insa am o precizare: nu exista albuse si nici galbenuse..:(( ...ci sunt albusuri si galbenusuri... Ce mai stalcim noi limba romana... Chiar asa de grea o fi ?!

    • Fara foto

      mihaela (Bucatar) , 13 noiembrie 2010

      nota 10 pentru reteta blat de tort la microunde super tare, eu o faceam dar la cuptorul de la aragaz acum e mult mai usor

    • Fara foto

      ionela , 02 aprilie 2010

      fetelor spunetim si mie cum sa fac si eu blatul de tort ca nu am iese deloc am pus 10 oua am separat abusul de galbenus si leam batut spuma apoi am pus si galbenusurile am pus 9 liguri faina un pic de ulei si apoi leam abtut si unpic de praf de copt zicetim si mie ce sa pun sa am iasa si mie ca pecand le scot dela cuptor mise lasa

    • Fara foto

      shmy , 04 octombrie 2009

      foarte tare...chiar a iesit....te pup, m-am scos. chiar cautam o reteta la cuptorul cu microunde. waaaw multumim pentru reteta, de acum inceolo numai asa il fac :)

    • Fara foto

      nicoleta , 07 septembrie 2009

      Acuma mie la cuptor se face... am uitat sa o pun la microunde ,,,,:( sper sa iasa buna.

    • Fara foto

      andreea , 25 iulie 2009

      Vom incerca acum imediat:D

    • Fara foto

      alina , 14 septembrie 2008

      E fffffffffffff buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

272 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • 6 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Vyoleta Cristyna Vyoleta

misto

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje