autor:

katy

» » Aluaturi si Foietaje

BLAT PENTRU TORT

Autor: katy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. adauga galbenusurile frecate cu ulei,se adauga praful de copt,razatura de lamaie si faina.


Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor incins cca 30 min.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    l-am facut si eu si a iesit foarte bine ii usor de facut si iasa cu siguranta ,si ii foste bun

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    simplu si usor de facut.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Tare bine arata blatul tau...Imi inchipui ce bun este insiropat,umplut si decorat...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Ti-a iesit bine!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Imi place cum a iesit.

    • Fara foto

      dany , 18 noiembrie 2009

      sigur iese? are cv daca pun un pliculets de praf de copt? am mai facut blaturi si as dori sa creasca multicel, sa arate bine!

    • Fara foto

      maria , 21 august 2009

      Este cel mai bun blat, creste foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      As manca o felie si cu ochii!!!

    • Silvy

      Silvy (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Si eu il prepar in acelasi mod; este foarte pufos si se insiropeaza bine.

    • Fara foto

      petrica cristian (Bucatar sef) , 16 martie 2009

      Arata ff bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

29 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lgt praf de copt
  • razatura de lamaie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de katy

Clatite cu gem

Se bat ouale cu sarea,zaharul vanilat si uleiul, apoi se adauga faina putin cate putin si apa minerala

7 voturi    7 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Ostropel de pui cu ardei

Se spala carnea de pui si se proportioneaza. Ceapa si ardeii se curata si se taie julien. Rosiile

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Salata Beouf pestisor

Pieptul de pui se fierbe, se dezoseaza si se taie in cubulete mici. Legumele (cartofi, morcovi)

7 voturi    16 comentarii
1h 15 min
Salate cu carne

danutzii2 (Chef de cuisine)

l-am facut si eu si a iesit foarte bine ii usor de facut si iasa cu siguranta ,si ii foste bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

31 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje