autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Bomboane fondante

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sebetul:


Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii.


Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)


Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:


- untul


- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie


- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.


Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.


Se modeleaza bile care se trec prin


glazura:


ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur.


Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)


Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu.


Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    AM FACUT RETETA ASTA CU MODIFICARI: nu am modelat bile,am asezat compozitia intre foi de napolitana,am taiat patrate si am procedat ca la bomboane (glazate cu ciocolata topita, presarate cu alune prajite)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Compozitis pregatita pentru bomboane, am asezat-o intre doua foi de napolitana-compozitia trebuie sa fie calduta. Se preseaza, se asaza o planseta peste napolitana umpluta si se lasa 1-2 ore,dupa care se taie patrate de cca 2 cm.Se glazeaza cu ciocolata topita dupa procedeul bomboanelor. Se presara cu alune faramitate.Este o nebunie

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Samson Marian , 19 octombrie 2013

    super reteta !!!

  • Fara foto

    Alina Copcea , 02 octombrie 2013

    bomboane fondante

  • Fara foto

    Elena , 20 mai 2013

    Reteta ta asa fara virgule este minunata,mi-au iesit super bune,asa ca pe cine intereseaza reteta o poate proba linistit fara sa uite prea mult la comentariile de prost gust.Frlicitari!

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

      Salutari cely, Nu te ingrijora eu am inteles tot in reteta ta si am si facut o cum am pozele o sa le si pun pe site O zi buna si plina de retete cat mai deosebite

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Andreea Draga, daca vrei sa faci bomboane fondante , te rog cere-mi detalii. Nu te ascunde dupa o virgula. Tu comentezi doar ortografia, nu gasesti niciodata nimic bun.Garantez ca cine respecta indicatiile mele nu regreta. Tu cum faci bomboanele fondante pe intelesul fiecaruia? Unde gasim retetele tale???????????

    • Fara foto

      Andreea , 30 iunie 2010

      Nu prea am inteles nimic. Reteta e scrisa prost, cu multe greseli de ortografie, litere lipsa, virgule lipsa, fara sens...

    • Fara foto

      georgiana , 01 decembrie 2009

      De mult ma gandeam la ele si le-am cautat mult prin toate retetele tale. O sa le incerc de sarbatori. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

47 voturi

Ingrediente

  • Serbetul:
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri otet
  • 400 ml apa
  • Compozitia de bomboane:
  • serbetul
  • 300 g faina
  • 300 g nuca (sau alune)
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj
  • ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

3 voturi    1 comentariu
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Scrumbie marinata

Pestele curatat se spala,se sterge cu un servet si se lasa sa se zvante.Intre timp taiem ceapa-pestisori,

8 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu peste

Samson Marian

super reteta !!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Briose cu malai si afine

Briose cu malai si afine

Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate. Punem laptele batut (sau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine faramicios. Adaugam oul batut si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse