autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Bomboane fondante

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Serbetul:, 1 kg zahar, 2 linguri otet, 400 ml apa, Compozitia de bomboane:, serbetul, 300 g faina, 300 g nuca (sau alune), 3 linguri cacao, 1/2 pachet unt, esenta de rom, Glazura:, 400 g ciocolata de menaj, ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

48 voturi

Mod de preparare

Sebetul:


Zaharul, otetul si apa se fierb 10 minute din momentul inceperii fierberii.


Se incearca o picatura din sirop, pe o lingura, picatura nu are voie sa se imprastie (ca la dulceata)


Se da la rece, se amesteca pana devine consistenta si de culoare alba. Imediat se adauga:


- untul


- faina prajita in vas de teflon,pana devine galbuie,data prin sita inainte de adaugare in compozitie


- nucile prajite, faramitate nu macinate, cacao, aroma.


Daca se obtine o compozitie prea consistenta, se adauga sirop de fructe. Daca este prea moale, se adauga faina prajita sau nuca.


Se modeleaza bile care se trec prin


glazura:


ciocolata se faramiteza si se asaza pe baie de abur.


Se dilueaza cu ulei(nu unt nici margarina,caci devin mate)


Se trec bilele prin ciocolata, se asaza pe celofan sau pe folie de aluminiu.


Se pot glazura cu fondant preparat separat, colorat cu sirop sau colorant.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura cu morcovi

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Rulada turceasca

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul

6 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    AM FACUT RETETA ASTA CU MODIFICARI: nu am modelat bile,am asezat compozitia intre foi de napolitana,am taiat patrate si am procedat ca la bomboane (glazate cu ciocolata topita, presarate cu alune prajite)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Compozitis pregatita pentru bomboane, am asezat-o intre doua foi de napolitana-compozitia trebuie sa fie calduta. Se preseaza, se asaza o planseta peste napolitana umpluta si se lasa 1-2 ore,dupa care se taie patrate de cca 2 cm.Se glazeaza cu ciocolata topita dupa procedeul bomboanelor. Se presara cu alune faramitate.Este o nebunie

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Samson Marian , 19 octombrie 2013

    super reteta !!!

  • Fara foto

    Alina Copcea , 02 octombrie 2013

    bomboane fondante

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2010

    Salutari cely, Nu te ingrijora eu am inteles tot in reteta ta si am si facut o cum am pozele o sa le si pun pe site O zi buna si plina de retete cat mai deosebite

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Andreea Draga, daca vrei sa faci bomboane fondante , te rog cere-mi detalii. Nu te ascunde dupa o virgula. Tu comentezi doar ortografia, nu gasesti niciodata nimic bun.Garantez ca cine respecta indicatiile mele nu regreta. Tu cum faci bomboanele fondante pe intelesul fiecaruia? Unde gasim retetele tale???????????

    • Fara foto

      georgiana , 01 decembrie 2009

      De mult ma gandeam la ele si le-am cautat mult prin toate retetele tale. O sa le incerc de sarbatori. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

48 voturi

Ingrediente

  • Serbetul:
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri otet
  • 400 ml apa
  • Compozitia de bomboane:
  • serbetul
  • 300 g faina
  • 300 g nuca (sau alune)
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata de menaj
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

anca (Chef de cuisine)

Salutari cely, Nu te ingrijora eu am inteles tot in reteta ta si am si facut o cum am pozele o sa le si pun pe site O zi buna si plina de retete cat mai deosebite



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri de ovaz

Fursecuri de ovaz

Sunt adepta unui desert sanatos, light, care sa nu atenteze la silueta mea. Aceste fursecuri sunt foarte simplu de preparat, si sunt

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Budinca vegana de chia

Budinca vegana de chia

Semintele de chia se amesteca cu laptele vegetal si se lasa sa se umfle macar 20 de minute, daca nu peste noapte (in frigider), amestecand

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse