autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de porc

Autor: Radu Cretu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Radu Cretu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 decembrie 2006

Ingrediente
Carne de porc sau costita de porc - 400 gr., Ceapa - 1, de marime medie, Morcov - 1, de marime medie, Sfecla rosie - 1, de marime medie sau mare., Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie., Cartofi - 4-5 de marime medie., Bors acru, taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa rece.


Se scoate spuma.


Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai).


Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic.


Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste "unduire" sau "a undui".


Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta.


Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-)


Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.


Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita.


Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina.


Se mai fierbe citeva minute.


Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute


ca sa se implineasca aroma borsului.


La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar.


Pofta buna!


P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.

Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de zarzavat cu carne de porc

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe i se ia cu o paleta spuma si

12 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Bors din carne de porc cu oase date la fum

Se pune carnea la fiert in apa rece si cand fierbe se ia spuma pe care o face cu o paleta. O lasam

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vanea Jorovlea , 28 noiembrie 2015

    mersi este o reteta super

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Merita incercat

Dificultate

Redusa

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Carne de porc sau costita de porc - 400 gr.
  • Ceapa - 1
  • de marime medie
  • Morcov - 1
  • de marime medie
  • Sfecla rosie - 1
  • de marime medie sau mare.
  • Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie.
  • Cartofi - 4-5 de marime medie.
  • Bors acru
  • taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.

Raporteaza reteta



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca

Sarbusca

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe