autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors cu carne de porc

Autor: Radu Cretu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 decembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune carnea la fiert in apa rece.


Se scoate spuma.


Dupa ce nu mai apare spuma, se taie ceapa si morcovul maruntel si se pune la fiert. La dorinta, se mai adauga un pic de sare (1/2 lingurita de ceai).


Sfecla rosie se da prin razatoare mare, si se prajeste in putin ulei, la foc mic.


Se prajeste vre-o 5 min, pina incepe a aparea o pojghita crocanta pe sfecla, insa sfecla trebuie sa fie semicruda. Acest proces se numeste "unduire" sau "a undui".


Cind carnea e aproape gata - se adauga sfecla rosie unduita in cratita cu carnea fiarta.


Varza se taie felii mici si sa framinta cu sare (1/2 lingurita de ceai) intr-un vas si se lasa vreo 10 min pina incepe sa se lase sucul din varza. Acest lucru se face pentru a inmuia varza, mai ales cea tare (de import) :-)


Cartofii se curata si sa taie in 4 parti.


Dupa vreo 10 min de cind s-a pus sfecla rosie, sa adauga varza si cartofii in cratita.


Se fierbe in continuare pina cind cartofii sint fierti, insa fiti atentii sa nu se desfaca. La acest moment se adauga, dupa gust, 100 - 150 gr de bors acru, taranesc, de putina.


Se mai fierbe citeva minute.


Se stinge focul, iar cratita se lasa sa stee cu capacul pus pe ea inca vre-o 15 minute


ca sa se implineasca aroma borsului.


La dorinta se poate servi cu smintina si patrunjel+marar.


Pofta buna!


P.S.: Acest bors va avea un gust deosebit daca va fi pregatit la o soba cu foc deschis, ca la tara.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Merita incercat

Dificultate

Redusa

Timp

2h

51 voturi

Ingrediente

  • Carne de porc sau costita de porc - 400 gr.
  • Ceapa - 1
  • de marime medie
  • Morcov - 1
  • de marime medie
  • Sfecla rosie - 1
  • de marime medie sau mare.
  • Varza - 1 mica sau 1/2 de marime medie.
  • Cartofi - 4-5 de marime medie.
  • Bors acru
  • taranesc din tarite - 100 - 150 gr. Se gaseste in magazine.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Fara foto

Proca Constanta

Merita incercat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe