autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de cartofi cu coasta de porc afumata

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Portionam carnea,o spalam bine si o punem la fiert intr-o oala de 6l cu cel putin 3 l de apa.


Separat curatam si spalam toate legumele si apoi le taiem.Dupa ce am luat spuma de la carne o lasam sa fiarba bine.Punem legumele taiate sa fiarba.Spalam patrunjelul si il taiem foarte fin.Dupa ce au fiert carnea si legumele,adaugam borsul care este deja clocotit si mai lasam sa dea cateva clocote.Incercam carnea si legumele sa vedem daca sunt fierte.Dupa ce au fiert lasam ciorba sa se linisteasca un pic si adaugam ouale batute spuma si patrunjelul verde.La aceasta ciorbica merge si un ardei iute.Pofta buna !!!

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Giorgiana Cozma , 22 aprilie 2014

    Hmmmmmm prea bun!!!

  • Fara foto

    Antik Dorin , 05 septembrie 2013

    Acum ma apuc sa fac ciorba asta, e sanatate curata , deja salivez...

  • Fara foto

    laurentiu , 10 iunie 2010

    imi place forte mult retele dumneavoastra culinare

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Imi place !

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      ce bunatate., imi place si mie aceasta mancare.

    • Fara foto

      lavi , 06 februarie 2010

      arata foarte bine dar eu am o nedumerire in poza ai si morcov pus iar in reteta ta nu ai zis nimic de morcov

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      E extra ciorbica ta, carmen! Eu oparesc oasele putin si arunc apa si adaug si zeama de varza!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Buna reteta, frumoasa si gustoasa ciorbica!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Ce bine arata...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Buna,buna,buna tare.La fel fac si eu dar fara ouale batute.O sa incerc si cu oua,cred ca e delicioasa.Felicitari.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Ociorba tare gustoasa.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte buna ciorba,numai ca eu oparesc un pic coastele inainte. Felicitari

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Ce bine arataaa!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Imi place tare mult aceasta ciorba.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Foarte bun, frumos prezentat.Impecabil!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Foarte buna aceasta ciorbica...............inghit deja in sec.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

75 voturi

Ingrediente

  • 2 Kg coasta afumata.
  • 1 1/5 kg bors.
  • 1 kg cartofi.
  • 2 ardei capia rosii.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 radacini pastarnac.
  • 1 telina potrivita.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 rosie mare.
  • 4 oua.
  • sare, roz proaspat macinat,vegeta fara sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Giorgiana Cozma

Hmmmmmm prea bun!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

22 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe