autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole boabe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 litru apa, bors (dupa gust), 250 gr. fasole boabe, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 lingurita faina, 1/2 lingura ulei, patrunjel, marar, leustean, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

118 voturi

Mod de preparare

Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta.


Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta.


Se repeta operatia de 2-3 ori la intervale de 10 minute. In ultima apa (1 1/2 l), se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul intregi.


Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie bine fasolea.


Se scoate zarzavatul si se adauga faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata tocata si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

118 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • bors (dupa gust)
  • 250 gr. fasole boabe
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 lingurita faina
  • 1/2 lingura ulei
  • patrunjel
  • marar
  • leustean
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe