autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de fasole boabe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 litru apa, bors (dupa gust), 250 gr. fasole boabe, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 lingurita faina, 1/2 lingura ulei, patrunjel, marar, leustean, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h

118 voturi

Mod de preparare

Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta.


Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta.


Se repeta operatia de 2-3 ori la intervale de 10 minute. In ultima apa (1 1/2 l), se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul intregi.


Se acopera oala cu capac si se lasa sa fiarba pina cind se inmoaie bine fasolea.


Se scoate zarzavatul si se adauga faina amestecata cu uleiul, borsul clocotit, sarea, verdeata tocata si se mai lasa sa dea 2-3 clocote.

Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta pentru incepatori

Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga

13 voturi    3 comentarii
5h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

118 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • bors (dupa gust)
  • 250 gr. fasole boabe
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 lingurita faina
  • 1/2 lingura ulei
  • patrunjel
  • marar
  • leustean
  • sare

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe