Bors de fasole cu afumatura

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Bors de fasole cu afumatura

Ingrediente

  • - 400 gr fasole boabe rosie
  • - 500 gr oase afumate
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 500 ml bors de putina
  • - sare
  • - 1 conserva rosii
  • - ulei de masline
  • - 1 vtf cutit chimen macinat
  • - 1 lingurita boia dulce
  • - cateva fire de leustean
  • - cateva feliute bacon

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore. Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.

Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.

Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-o oala, cu putin ulei de masline. Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen.

Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.

Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.

Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise