autor:

Camelia Grosu

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de loboda

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece.


Se lasa pana sunt aproape fierte. In timpul acesta se curata prazul, se taie marunt si se pune peste morcovul si telina aproape fierte.


Se pune si cana de mazare.


Se aleg frunzele de loboda si se toaca fasiute.Cand mazarea e fiarta se pune loboda, pasta de ardei, sucul de rosii si cele 2 lingurite de Secretul gustului si se lasa sa fiarba pana se moaie loboda. Apoi se pune borsul, se potriveste de sare si cand a fiert borsul se stinge si se pune leusteanul tocat marunt.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Uf! Un deliciu si foarte sanatoasa! Din pacate, doar salivez! Aici, unde locuiesc eu, nu exista loboda! P.S. Draga Camelia, sa stii ca habar nu aveam de ...istoria cu fotografiile! Am retinut! Multumesc tare mult!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    Imi place foarte mult loboda. Imi place reteta ta, cu siguranta o voi incerca, eu fac si suc de loboda, e o bunatate si foarte sanatos. Am plantat loboda rosie in gradina. Cu ani in urma mama avea loboda dar a disparut, acum astept sa vad daca am reusit sa o prasesc iar.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Arata bine. Aici eu am pus smantana.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Si eu am gatit..........e foarte buna.Acuma primavara nu trebuie sa ratam aceasta ciorbica.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      ....si au am gatit ciorba cu loboda.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare bine arata!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bun!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Delicios si apetisant.......

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -1 morcov mai mare
  • -1/2 telina medie
  • -1 praz mare
  • -1 cana de mazare
  • -3 legaturi mari de loboda
  • -2 linguri de pasta de ardei
  • -300 ml de suc de rosii
  • -2 lingurite de Secretul gustului cu legume
  • -bors cat vrea fiecare de acru
  • -1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Camelia Grosu

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

13 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

20 voturi    14 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

11 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)

Uf! Un deliciu si foarte sanatoasa! Din pacate, doar salivez! Aici, unde locuiesc eu, nu exista loboda! P.S. Draga Camelia, sa stii ca habar nu aveam de ...istoria cu fotografiile! Am retinut! Multumesc tare mult!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe