autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de loboda

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 litri apa, 1 litru bors, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina mica, 1 buc. ceapa, 2 buc. cartofi, 8-10 legaturi loboda, un ou, 4-5 linguri smintina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt, se pun la fiert in apa rece. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Loboda se curata, se spala, se taie dupa dorinta (mai mare sau mai marunta), se pune in oala, se mai da citeva clocote si se sareaza dupa gust.


Se adauga borsul fiert separat si se mai da un clocot impreuna. Apoi se bate oul intr-o farfurie, cu smintina, adaugind putin cite putin zeama din bors. Cind s-a subtiat suficient, se toarna peste bors si dupa 5 minute se ia oala de pe foc.


Se serveste mai ales rece

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine):

    Am pregatit acest bors si a iesit super bun! Nu am mai gatit acest fel de mancare pana acum, dar m-am convins ca este un bors excelent!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 16 iunie 2012

    Foarte bun acum pe caldura de afara..

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte bun si sanatos borsul de loboda!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. cartofi
  • 8-10 legaturi loboda
  • un ou
  • 4-5 linguri smintina
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

mimi (Chef de cuisine)

Foarte bun acum pe caldura de afara..



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe