autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de loboda

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 litri apa, 1 litru bors, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina mica, 1 buc. ceapa, 2 buc. cartofi, 8-10 legaturi loboda, un ou, 4-5 linguri smintina, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt, se pun la fiert in apa rece. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Loboda se curata, se spala, se taie dupa dorinta (mai mare sau mai marunta), se pune in oala, se mai da citeva clocote si se sareaza dupa gust.


Se adauga borsul fiert separat si se mai da un clocot impreuna. Apoi se bate oul intr-o farfurie, cu smintina, adaugind putin cite putin zeama din bors. Cind s-a subtiat suficient, se toarna peste bors si dupa 5 minute se ia oala de pe foc.


Se serveste mai ales rece
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de gaina cu loboda

Aluatul de taitei: Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit

8 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de loboda

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine):

    Am pregatit acest bors si a iesit super bun! Nu am mai gatit acest fel de mancare pana acum, dar m-am convins ca este un bors excelent!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 16 iunie 2012

    Foarte bun acum pe caldura de afara..

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte bun si sanatos borsul de loboda!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. cartofi
  • 8-10 legaturi loboda
  • un ou
  • 4-5 linguri smintina
  • sare

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

mimi (Chef de cuisine)

Foarte bun acum pe caldura de afara..

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe