autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 800 g carne de miel, 500 g ceapă uscată, 100 g morcovi, 100 g telina, 200 g ceapa verde, 100 ml ulei, 1,500 I borş, 50 g patrunjel verde, 50 g leustean, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

25 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa uscata si verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa verde se inabusa in ulei, ceapa uscata si zarzavatul se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga carnea de miel taiata in portii si spalata, continuind fierberea. Cind carnea este fiarta, se adauga borsul care a fost fiert separat si strecurat, odata cu ceapa verde care a fost inabusita.


Se mai continua fierberea cca 5 - 10 minute si se potriveste gustul de sare si acru.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o

51 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Bors cu perisoare de miel si verdeturi

Culegem carnea de miel de pe os, apoi punem in apa cu sare oasele, sa fiarba si sa le putem spumui. Zarzavatul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de miel
  • 500 g ceapă uscată
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa verde
  • 100 ml ulei
  • 1,500 I borş
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g leustean
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe