autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie felii. Ceapa uscata si verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa verde se inabusa in ulei, ceapa uscata si zarzavatul se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga carnea de miel taiata in portii si spalata, continuind fierberea. Cind carnea este fiarta, se adauga borsul care a fost fiert separat si strecurat, odata cu ceapa verde care a fost inabusita.


Se mai continua fierberea cca 5 - 10 minute si se potriveste gustul de sare si acru.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 800 g carne de miel
  • 500 g ceapă uscată
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa verde
  • 100 ml ulei
  • 1,500 I borş
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g leustean
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe