autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
1 kg carne de miel pentru ciorba, 1 litru bors (concentrat bors), 1 ceapa, 1-2 morcovi, 1 pastarnac sau patrunjel, 20 g telina, 20 g dovlecel, 1 ardei gras, 1 cartof, 100 ml bulion, 70-80 g frunze de loboda verde, rosie, spanac, stevie, 1 legatura leustean, 2-3 linguri ulei, smantana pentru dres, optional putin otet, sare, piper (1 cub concentrat legume sau vita), 1-2 lingurite zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

51 voturi

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic.


Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita.


Separat fierbeti borsul.


Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.


In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.


Pofta buna.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 18 aprilie 2014

    se poate acri foarte bine cu frnze de macris sau cu rabarbura, natural :)

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Imi place ,e foarte buna

  • Fara foto

    GETA , 01 aprilie 2010

    EU NU AM FACUT PANA ACUM DAR CHIAR AMI PLACE AS DORI SA AFLU MAI MULTE PE BAZA DE BUCATARIE.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Meri, nici eu nu pun nici cartofi, nici bulion. Ciorba de miel, este o ciorba alba. Dar, exista si un dar, am vazut si am si mancat ciorba de miel si cu cartofi si cu bulion sau rosii. Nu e deloc rea si acum, fiecare o face cum ii place. Cunosc pe cineva care nu mananca ciorba, daca nu e rosie ca asa i-o facea mama lui. Dr gustibus....

    • Fara foto

      Meri , 29 martie 2010

      la ciorba de miel nu se pun cartofi si nici bulion! Doar ceapa verde,radacinoase si orez!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. Borsul il fac eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoasa...Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super buna ciorba de miel.Asa o fac si eu.Si mie imi place sa folosesc loboda la ea si nu numai.Deja mi-e foame.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

51 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel pentru ciorba
  • 1 litru bors (concentrat bors)
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 20 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 100 ml bulion
  • 70-80 g frunze de loboda verde
  • rosie
  • spanac
  • stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri ulei
  • smantana pentru dres
  • optional putin otet
  • sare
  • piper (1 cub concentrat legume sau vita)
  • 1-2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

6 voturi   5 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

6 voturi   8 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

3 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele