autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe

Bors de miel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece cam 1 ora, schimband din cand in cand apa ca sa iasa bine sangelele. Puneti-o apoi la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma si lasati-o la fiert la foc mic.


Dupa 40-45 minute adaugati toate legumele, curatate, spalate si taiate marunt, sare, piper, concentratul de legume sau vita.


Separat fierbeti borsul.


Dupa ce au fiert si legumele (cam 30 minute) adaugati bulionul, borsul sau concentratul de bors si verdeturile tocate marunt. Dupa inca 10-15 minute este gata. Dregeti gustul si, daca este nevoie, puteti adauga si 1-2 lingurite de zahar.


In supiera puneti 3 linguri de smantana, leusteanul tocat si amestecati cu putina ciorba pana se omogenizeaza bine, apoi adaugati restul de ciorba, carne, decorati cu o frunzulita de leustean. Cine vrea o mai poate acri in farfurie cu putin otet si o poate servi cu ardei iute.


Pofta buna.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 18 aprilie 2014

    se poate acri foarte bine cu frnze de macris sau cu rabarbura, natural :)

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Imi place ,e foarte buna

  • Fara foto

    GETA , 01 aprilie 2010

    EU NU AM FACUT PANA ACUM DAR CHIAR AMI PLACE AS DORI SA AFLU MAI MULTE PE BAZA DE BUCATARIE.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Meri, nici eu nu pun nici cartofi, nici bulion. Ciorba de miel, este o ciorba alba. Dar, exista si un dar, am vazut si am si mancat ciorba de miel si cu cartofi si cu bulion sau rosii. Nu e deloc rea si acum, fiecare o face cum ii place. Cunosc pe cineva care nu mananca ciorba, daca nu e rosie ca asa i-o facea mama lui. Dr gustibus....

    • Fara foto

      Meri , 29 martie 2010

      la ciorba de miel nu se pun cartofi si nici bulion! Doar ceapa verde,radacinoase si orez!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. Borsul il fac eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Gustoasa...Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super buna ciorba de miel.Asa o fac si eu.Si mie imi place sa folosesc loboda la ea si nu numai.Deja mi-e foame.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

51 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel pentru ciorba
  • 1 litru bors (concentrat bors)
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac sau patrunjel
  • 20 g telina
  • 20 g dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 100 ml bulion
  • 70-80 g frunze de loboda verde
  • rosie
  • spanac
  • stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri ulei
  • smantana pentru dres
  • optional putin otet
  • sare
  • piper (1 cub concentrat legume sau vita)
  • 1-2 lingurite zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti
Sfaturi
Idei si retete pentru Pasti
10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

10 retete pe care trebuie sa le incerci de Pasti

Perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti se numara cu siguranta printre momentele noastre preferate din an. In zilele de Pasti suntem

9 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cum sa vopsim ouale intr-un mod inedit

Cu totii stim ca oul rosu este un simbol al Pastelui. Sta în traditia acestei sarbatori sa decoram ouale cu diverse culori

8 voturi   11 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Tortul de Paşte de la Nigella Lawson

Nigella Lawson, cunoscuta realizatoare de emisiuni culinare şi autoarea a numeroase cărţi despre dietă, susţine că pregăteşte

58 voturi   15 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele