autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de pui moldovenesc

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Produse necesare:, * 1kg (2.2lb) carne de pui,, * 1l (1.76pt) bors,, * 200g taitei (7oz),, * 3 legaturi: marar, patrunjel si loboda,, * o crenguta de leustean.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

196 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea de pui si o punem la fiert in 1.2l (2.1pt) de apa. Din cind in cind curatam spuma formata la fierbere si adugam putina sare. Cind s-a fiert bine o scoatem afara. In zeama ramasa punem taiteii la fiert. Cind s-au fiert se adauga borsul de preferinta fiert separat, puiul fiert taiat bucati si verdeturile de asemenea maruntite.


Se mai da intr-un clocot si nu se drege.
Spalam carnea de pui si o pune
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Curatam zarzavaturile,le tocam si le punem la fiert. Intre timp pregatim perisoarele: taiem ceapa

4 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla cu carne

Intr-o oala se pune carnea taiata bucati potrivite si osul si se adauga apa cit sa o acopere si se

10 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

    Periculos de bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

196 voturi

Ingrediente

  • Produse necesare:
  • * 1kg (2.2lb) carne de pui,
  • * 1l (1.76pt) bors,
  • * 200g taitei (7oz),
  • * 3 legaturi: marar
  • patrunjel si loboda,
  • * o crenguta de leustean.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe