festivalul blogurilor gustoase

autor:

COSTEO

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de rata

Autor: COSTEO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata rata si se spala,se pune la fiert cu apa rece.


Se spumuieste,cand e pe jumatate fiarta se adauga radacinoasele,ardeiul si morcovul, cubulete sau date pe razatoarea mare si ceapa. adauga si putina sare, timp ce fierbe ciorba se pregatesc taiteii.Cand rata si zarzavatul este fiert,supa se strecoara in alt vas,se pune din nou pe foc,si cand a inceput a clocoti se adauga taitei sa fiarba.Cand sunt aproape fierti,se pune rata portionata in bucati potrivite,zarzavatul si se acreste putin cu bors care este in prealabil adus la temperatura de fierbere,sau zeama de la o lamaie. final se adauga patrunjel taiat fin.


Pofta buna!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Este foarte bun

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 rata cam de 1.250 kg
  • 2 l apa
  • 1/2 l bors sau zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 morcov
  • 1ardei gras
  • 1 felioara telina
  • 2 cepe
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 1/2 sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 lgt loboda
  • taitei casa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de COSTEO

Bors de cartofi cu costita afumata

Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot

6 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Aripi de pui la gratar

Aripile se curata,se spala,si se cresteaza foarte bine,ca sa se faca bine pe gratar.Se pun la bait

2 voturi    2 comentarii
nespecificat
Retete la gratar

Mazare cu ficatei de pui la tigaie

Ardeii si ceapa se toaca marunt si se pun intr-o cratita cu putin ulei la calit,timp de 8-10 minute. Dupa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Proca Constanta

Este foarte bun

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe