autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg sfecla, 400 g cartofi, 100 g morcovi, 200 g ceapa, 3 oua, 150 g smintina, 1 legatura verdeata, sare dupa gust, 2 I apa, 1,500 I bors.

Dificultate: Medie Timp: 1h

46 voturi

Mod de preparare

Sfecla se curata, se spala, se taie felii subtiri ca taieteii, si se pune la fiert in apa cu sare. Pe la jumatatea fierberii se adauga morcovii si ceapa, curatate, spalate si taiate marunt, cartofii curatati si taiati felii subtiri. Cind toate componentele au fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat si strecurat, continuindu-se fierberea inca 10 - 15 minute.


Se drege cu galbenusurile si cu smintina frecata, compozitie care se adauga la sfirsitul fierberii.


Se potriveste gustul de sare si acru.


Se serveste cu leustean si patrunjel taiat marunt. Pentru a-i da o culoare frumoasa, rosie, se poate opri putina sfecla cruda taiata, peste care se toarna o cescuta de apa clocotita, se lasa pina se inroseste lichidul care se adauga in oala cu bors, cind este gata. Sfecla prin fierbere isi schimba culoarea.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla rosie preparat la rece

Sfecla se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se taie in patru, drojdia de bere se

15 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla cu urechiuse

Se fierb legumele cu sare,foaie de dafin si otet.Scot legumele fierte din supa,adaug zarzavatul tocat,uleiul,

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Imi place tare mult...

  • Fara foto

    mitica , 01 ianuarie 2010

    Pentru a se mentine culoarea rosie a borsului de sfecla este necesar ca sfecla (o parte taiata cubulete iar trei parti trecuta prin razatoare) se fierbe in borsul si sarea necesara separat si se adauga la sfarsit

Dificultate

Medie

Timp

1h

46 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg sfecla
  • 400 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 3 oua
  • 150 g smintina
  • 1 legatura verdeata
  • sare dupa gust
  • 2 I apa
  • 1,500 I bors.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe