autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de sfecla

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Sfecla se curata, se spala, se taie felii subtiri ca taieteii, si se pune la fiert in apa cu sare. Pe la jumatatea fierberii se adauga morcovii si ceapa, curatate, spalate si taiate marunt, cartofii curatati si taiati felii subtiri. Cind toate componentele au fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat si strecurat, continuindu-se fierberea inca 10 - 15 minute.


Se drege cu galbenusurile si cu smintina frecata, compozitie care se adauga la sfirsitul fierberii.


Se potriveste gustul de sare si acru.


Se serveste cu leustean si patrunjel taiat marunt. Pentru a-i da o culoare frumoasa, rosie, se poate opri putina sfecla cruda taiata, peste care se toarna o cescuta de apa clocotita, se lasa pina se inroseste lichidul care se adauga in oala cu bors, cind este gata. Sfecla prin fierbere isi schimba culoarea.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Imi place tare mult...

  • Fara foto

    mitica , 01 ianuarie 2010

    Pentru a se mentine culoarea rosie a borsului de sfecla este necesar ca sfecla (o parte taiata cubulete iar trei parti trecuta prin razatoare) se fierbe in borsul si sarea necesara separat si se adauga la sfarsit

Dificultate

Medie

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg sfecla
  • 400 g cartofi
  • 100 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 3 oua
  • 150 g smintina
  • 1 legatura verdeata
  • sare dupa gust
  • 2 I apa
  • 1,500 I bors.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si legumele se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul si se mai caleste putin apoi se adauga

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea.Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva

2 voturi    4 comentarii
3h 10 min
Borsuri si Ciorbe