autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de urzici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai marunt.


Se lasa sa fiarba incet acoperit, pina ce orezul este aproape gata.


Se adauga borsul clocotit lasind sa mai dea citeva clocote. La urma se adauga verdeata tocata.


Se drege cu ou batut.


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Mai mult decat sanatoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Am pregatit dupa reteta ta si a iesit delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...Eu am avut la congelator cateva pachetele...

    • Fara foto

      Adrian , 09 ianuarie 2009

      Urzici? Ura! Mult fier! Voi de unde le "culegeti" iarna?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • ½ l bors
  • 1 buc. ceapa mica
  • 2 lingurite orez
  • un virf de cutit de boia
  • 2 linguri ulei sau unt
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • 1 ou
  • 2 farfurii adinci de frunze de urzici
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

26 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe