autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de urzici

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 litru apa, ½ l bors, 1 buc. ceapa mica, 2 lingurite orez, un virf de cutit de boia, 2 linguri ulei sau unt, ½ lingurita faina, sare, 1 ou, 2 farfurii adinci de frunze de urzici, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai marunt.


Se lasa sa fiarba incet acoperit, pina ce orezul este aproape gata.


Se adauga borsul clocotit lasind sa mai dea citeva clocote. La urma se adauga verdeata tocata.


Se drege cu ou batut.


  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.

  • juliya

    juliya (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Mai mult decat sanatoase!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Am pregatit dupa reteta ta si a iesit delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Bun,bun,bun...Eu am avut la congelator cateva pachetele...

    • Fara foto

      Adrian , 09 ianuarie 2009

      Urzici? Ura! Mult fier! Voi de unde le "culegeti" iarna?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1 litru apa
  • ½ l bors
  • 1 buc. ceapa mica
  • 2 lingurite orez
  • un virf de cutit de boia
  • 2 linguri ulei sau unt
  • ½ lingurita faina
  • sare
  • 1 ou
  • 2 farfurii adinci de frunze de urzici
  • verdeata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut si eu dar fara prajeala,faina,in schimb am pus rosii,ardei gras,putin cimbru,si la sfarsit putin patrunjel si leustean verde.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe