autor:

Fara foto

» » Aperitive cu brinza

Branza de soia (tofu) prajita

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se lasa branza sa se scurga si se taie felii.


Intr-un castron, se amesteca faina, usturoiul si mirodeniile, se adauga apa si se freaca, pana ce devine ca o pasta subtire.


Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta (sau intr-o cratita) si se inmoaie bucatile de branza in pasta cu usturoi si mirodenii.


Se pun cate 3 felii de branza in uleiul incins si se prajesc - la foc potrivit - cate un minut pe fiecare parte, ca sa fie rumenite si crocante.


Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti, cu un sos de rosii si chili

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g branza tare (o bucata intreaga)
  • 1/2 ceasca faina de orez
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1/2 ceasca apa,
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Flori de dovlecel umplute cu ricotta

Se spala cu grija florile si se lasa sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Intre timp, se pregateste umplutura. Ricotta se amesteca

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza
Placinte cu cas si marar verde

Placinte cu cas si marar verde

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul. Le amestecam

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aperitive cu brinza