autor:

Fara foto

» » Aperitive cu brinza

Branza de soia (tofu) prajita

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se lasa branza sa se scurga si se taie felii.


Intr-un castron, se amesteca faina, usturoiul si mirodeniile, se adauga apa si se freaca, pana ce devine ca o pasta subtire.


Se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta (sau intr-o cratita) si se inmoaie bucatile de branza in pasta cu usturoi si mirodenii.


Se pun cate 3 felii de branza in uleiul incins si se prajesc - la foc potrivit - cate un minut pe fiecare parte, ca sa fie rumenite si crocante.


Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti, cu un sos de rosii si chili

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 375 g branza tare (o bucata intreaga)
  • 1/2 ceasca faina de orez
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 1 lingurita cardamom macinat
  • 1 catel de usturoi presat
  • 1/2 ceasca apa,
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte.

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza