autor:

Bucatarella

» » , Aperitive cu brinza, Conserve si muraturi

Branza la borcan (in ulei)

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.


Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.


cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.


Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.


Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).


Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.


Spor la bucatareala :)


http://bucatarella.blogspot.ro/

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alu Nita , 26 septembrie 2013

    La salate este demential :)

  • Fara foto

    Alu Nita , 26 septembrie 2013

    Da, se poate. Poti renunta la coriandru si raman doar celelalte ingrediente. Cuisoare nu te-as sfatui sa pui, nu stiu de ce dar nu mi se pare ca s-ar potrivi aromele :) desi poti face experiment pe un borcanel, macar din curiozitate.

  • Fara foto

    Alu Nita , 26 septembrie 2013

    Intradevar, este mult mai rentabil decat sa o cumperi... si partea buna este ca stii exact ce ingrediente sunt in borcan :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      Pana la 1 an.

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      Branza de oaie se farama foarte repede. Ideal este sa tai branza in cuburi deci sa aiba o alta consistenta fata de cea de oaie. Poti incerca in schimb cu cas sau un amestec de branzeturi daca nu vrei sa fie doar de vaca.

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      Intr-adevar, branza trebuie scursa foarte bine de zer dar in rest reteta se respecta intocmai. Pentru cine are rabdare este ok si varianta ta, dar nu este necesar sa fie mixate condimentele sau samburii scosi. Crede-ma ca iese foarte ok exact asa cum am scris reteta :)

    • Fara foto

      Angelo Romano , 22 septembrie 2013

      fara coriandru se poate?eu stiu pot pune cuisoare?sau doar piper si oregano? multumesc

    • Fara foto

      Adriana Muncaciu , 21 septembrie 2013

      Cred ca este super buna si mai puțin costisitoare decât cea cumpărată din magazin.

    • Fara foto

      Avram Luis , 20 septembrie 2013

      Aceste condimente puse in uleiul folosit+piper rosu boabe+chimen se mixeaza cu mixerul vertical astfel incat boabele sa fie zdrobite,nu pasate. Uleiul va prelua toate aromele fara sa devina amarLa final se adauga si cateii de usturoi si eventual ceva maghiran uscat.Ideal este ca ardeii iuti sa fie curatati de samburi sau,mai bine,sa fie uscati.Astfel nu fermenteaza.Branza trebuie sa fie foarte bine scursa de zer.Se poate afina astfel si branza de capra sau de oaie pe termen lung.

    • Fara foto

      Emilia Bujor , 20 septembrie 2013

      Cat timp se pastreaza?

    • Fara foto

      Cristina Stanciu , 20 septembrie 2013

      Eu am facut cu branza mixta si am pus si fenel. Uleiul ramas (de masline) se poate folosi.

    • Fara foto

      Veronica Scarlat , 20 septembrie 2013

      Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 19 septembrie 2013

      branza de oaie e posibil sa se sfarame.

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 17 septembrie 2013

      o voi face si eu chiar maine, cred ca o sa fie foarte buna, merge si cu branza de oaie?

    • Fara foto

      Carmen Iuliana , 17 septembrie 2013

      YAMMYYYYYYYYYYYYYYYY

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:
  • - 500 gr branza de vaca
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 1 lingurita boabe de coriandru
  • - 1 lingurita oregano
  • - 2-3 ardei chili
  • - 1 lingurita boabe piper
  • - ulei de masline sau de floarea sorelui

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Bucatarella

Batoane cu unt de arahide si fulgi de ovaz (fara coacere)

Prima data punem la foc mic intr-o cratita zaharul, laptele si untul. Amestecam pana cand se topesc

13 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Desert cu fulgi de ovaz si ciocolata fara coacere

Cand o sa vedeti scris "cana" probabil o sa va ganditi "ok, cana de cat?". O cana normala de aproximativ

5 voturi    3 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Alu Nita

La salate este demential :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu am pus cantitatea de zahar ceruta.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Coaceti ardeii, dupa care ii curatati de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita, deoarece apoi ii veti pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi