autor:

Bucatarella

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Branza la borcan (in ulei)

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:, - 500 gr branza de vaca, - 2-3 catei de usturoi, - 1 lingurita boabe de coriandru, - 1 lingurita oregano, - 2-3 ardei chili, - 1 lingurita boabe piper, - ulei de masline sau de floarea sorelui

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.


Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.


cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.


Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.


Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).


Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.


Spor la bucatareala :)


http://bucatarella.blogspot.ro/
Retete
Alte retete din Aperitive

Ciuperci umplute cu spanac

1.Se curata spanacul,oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive

Bacon umplut

Amestecam gouda, sare, piper, cuscus, ou si morcov ras. Punem aceasta compozitie la frigider pentru

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Nita , 24 septembrie 2014

    O idee foarte buna :)

  • Fara foto

    Doina Ifrosa , 24 septembrie 2014

    Se pot adauga si masline....e super apoi...

  • Fara foto

    Elena Nita , 23 septembrie 2014

    Da, telemea.

    • Fara foto

      Adéla Dobre Magyar , 23 septembrie 2014

      Am cumparat o data la un supermarket asa de sarata a fost ca nu sa putut minca.

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 23 septembrie 2014

      branza este de multe feluri, la branza telemea se refera reteta??

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Angelo Romano , 22 septembrie 2013

      fara coriandru se poate?eu stiu pot pune cuisoare?sau doar piper si oregano? multumesc

    • Fara foto

      Adriana Muncaciu , 21 septembrie 2013

      Cred ca este super buna si mai puțin costisitoare decât cea cumpărată din magazin.

    • Fara foto

      Avram Luis , 20 septembrie 2013

      Aceste condimente puse in uleiul folosit+piper rosu boabe+chimen se mixeaza cu mixerul vertical astfel incat boabele sa fie zdrobite,nu pasate. Uleiul va prelua toate aromele fara sa devina amarLa final se adauga si cateii de usturoi si eventual ceva maghiran uscat.Ideal este ca ardeii iuti sa fie curatati de samburi sau,mai bine,sa fie uscati.Astfel nu fermenteaza.Branza trebuie sa fie foarte bine scursa de zer.Se poate afina astfel si branza de capra sau de oaie pe termen lung.

    • Fara foto

      Emilia Bujor , 20 septembrie 2013

      Cat timp se pastreaza?

    • Fara foto

      Cristina Stanciu , 20 septembrie 2013

      Eu am facut cu branza mixta si am pus si fenel. Uleiul ramas (de masline) se poate folosi.

    • Fara foto

      Veronica Scarlat , 20 septembrie 2013

      Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 19 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 17 septembrie 2013

      o voi face si eu chiar maine, cred ca o sa fie foarte buna, merge si cu branza de oaie?

    • Fara foto

      Carmen Iuliana , 17 septembrie 2013

      YAMMYYYYYYYYYYYYYYYY

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:
  • - 500 gr branza de vaca
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 1 lingurita boabe de coriandru
  • - 1 lingurita oregano
  • - 2-3 ardei chili
  • - 1 lingurita boabe piper
  • - ulei de masline sau de floarea sorelui

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

8 voturi    15 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Pizza

Blatul: Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2

6 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Fara foto

Veronica Scarlat

Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi