autor:

Bucatarella

» » , Aperitive cu brinza, Conserve si muraturi

Branza la borcan (in ulei)

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.


Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.


cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.


Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.


Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).


Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.


Spor la bucatareala :)


http://bucatarella.blogspot.ro/

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Nita , 24 septembrie 2014

    O idee foarte buna :)

  • Fara foto

    Doina Ifrosa , 24 septembrie 2014

    Se pot adauga si masline....e super apoi...

  • Fara foto

    Elena Nita , 23 septembrie 2014

    Da, telemea.

    • Fara foto

      Adéla Dobre Magyar , 23 septembrie 2014

      Am cumparat o data la un supermarket asa de sarata a fost ca nu sa putut minca.

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 23 septembrie 2014

      branza este de multe feluri, la branza telemea se refera reteta??

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Angelo Romano , 22 septembrie 2013

      fara coriandru se poate?eu stiu pot pune cuisoare?sau doar piper si oregano? multumesc

    • Fara foto

      Adriana Muncaciu , 21 septembrie 2013

      Cred ca este super buna si mai puțin costisitoare decât cea cumpărată din magazin.

    • Fara foto

      Avram Luis , 20 septembrie 2013

      Aceste condimente puse in uleiul folosit+piper rosu boabe+chimen se mixeaza cu mixerul vertical astfel incat boabele sa fie zdrobite,nu pasate. Uleiul va prelua toate aromele fara sa devina amarLa final se adauga si cateii de usturoi si eventual ceva maghiran uscat.Ideal este ca ardeii iuti sa fie curatati de samburi sau,mai bine,sa fie uscati.Astfel nu fermenteaza.Branza trebuie sa fie foarte bine scursa de zer.Se poate afina astfel si branza de capra sau de oaie pe termen lung.

    • Fara foto

      Emilia Bujor , 20 septembrie 2013

      Cat timp se pastreaza?

    • Fara foto

      Cristina Stanciu , 20 septembrie 2013

      Eu am facut cu branza mixta si am pus si fenel. Uleiul ramas (de masline) se poate folosi.

    • Fara foto

      Veronica Scarlat , 20 septembrie 2013

      Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 19 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 17 septembrie 2013

      o voi face si eu chiar maine, cred ca o sa fie foarte buna, merge si cu branza de oaie?

    • Fara foto

      Carmen Iuliana , 17 septembrie 2013

      YAMMYYYYYYYYYYYYYYYY

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:
  • - 500 gr branza de vaca
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 1 lingurita boabe de coriandru
  • - 1 lingurita oregano
  • - 2-3 ardei chili
  • - 1 lingurita boabe piper
  • - ulei de masline sau de floarea sorelui

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Bucatarella

Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria

6 voturi    14 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan

Batoane cu unt de arahide si fulgi de ovaz (fara coacere)

Prima data punem la foc mic intr-o cratita zaharul, laptele si untul. Amestecam pana cand se topesc

14 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Elena Nita

O idee foarte buna :)

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna

Gogosari in sos tomat pentru iarna

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, apoi ii taiem fasii groase cam de un deget. Intr-o cratita mare (de preferat una care stiti

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi