Aluatul eu il fac la mixer-dar pregatesc intii o maia din drojdie cu 1 lingura de zahar si 1/2 pahar de faina.Las putin pina ce creste putin dupa care adaug toate ingridentele in oala mixerului si las sa lucreze 15 minute pina ce aluatul iese lucios si se desprinde de oala.Il invelesc cu naylon si il dau la frigider ptr 24 de ore.Eu fac aluatul seara si dimineata pot sa-l folosesc.
Umplutura- Intr-un bol se amesteca bine brinzeturile cu zaharul oul faina si toate mirodeniile.
Pe o masa presarata cu faina scot aluatul il tai in doua si din fiecare bucata intind o foaie subtire pe care o tai in patrate de 15*15.Cu o lingurita pun bine din umplutura si indoi marginile una peste alta.
Pun brinzoaicele pe o tava cu pergament le ung cu putin ou diluat cu apa si le dau la cuptor incalzit dinainte la 200 de grade ptr 20 de minute sau pina se rumenesc usor.
Dupa ce sint gata le scot sa sr raceasca si le ung cu putin sirop de zahar sau cu gem de caise care este diluat cu putina apa. Pot ramine si neunse cu zahar sint destul de gustoase si dulci.
Aceleasi brinzoaice se pot face cu umplutura de cas putin sarat cu marar si ceapa verde.Ies foarte gustoase.Asa facea mama mea o parte dulci o parte sarate-erau minunate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii