Briosele:
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma.
Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul.
Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.
La final aromatizam compozitia cu esenta de rom.
Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.
Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor.
Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate!
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.
Budinca:
Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca.
Dam focul la minim si lasam sa se ingroase.
Tragem budinca de pe foc si adaugam untul.
Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose.
Le decoram cu floricele din ciocolata.
Sa aveti pofta!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii