Briose cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cartofi

Ingrediente

  • Pentru 12 briose
  • 300 gr cartofi
  • lapte si unt pentru piureul de cartofi
  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • sare, piper
  • pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2/3 cana faina
  • 1/2 cana lapte
  • sare
  • umplutura:
  • branza feta / telemea - 12 cubulete

Mod de preparare

Se fierb cartofii. Se face un piure cu lapte si unt, se adauga patrunjelul si tarhonul tocate, se potriveste de sare si piper.

Se incalzeste cuptorul la 200 gr. C.

Se pregateste un aluat lichid gros si fin din ou, faina, lapte, se adauga un praf sare.

Se ung 2 tavi de briose cu putin ulei masline, se pun pe plita sa se incinga. Se adauga in fiecare forma urmatoarele: cca 2 lingurite aluat, un cubulet de branza, o lingura de piure si din nou o lingurita de aluat.

Se dau la cuptor cca 15-20 minute. Se scot si se servesc fierbinti ca aperitiv sau garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise