autor:

Ionutz

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose glazurate

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva.


Se adauga in bol esenta de portocale si o lingurita de zahar vanilat si se amesteca.


Se adauga untul, apoi uleiul si se omogenizeaza, apoi se presara faina si praful de copt si se amesteca compozitia .


Rahatul se taie cuburi mici si se amesteca cu aluatul.


Compozitia se adauga in forme de copt unse in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.


Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 20 minute.


Plicul cu glazura se introduce in apa fierbinte timp de 10 minute pentru a se topi , apoi se toarna si se intinde cu o lingura pe briosele lasate la racit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 unt
  • 1 plic praf de copt
  • esenta portocale
  • zahar vanilat
  • rahat colorat
  • un plic glazura ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

34 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

2 voturi    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
''Piersici'' umplute

''Piersici'' umplute

Vazand ca se aproprie sarbatorile, mi-am amintit de traditionalele prajituri facute de mama, piersici umplute, si am indraznit sa incerc

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri