autor:

Ionutz

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose glazurate

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2012
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva.


Se adauga in bol esenta de portocale si o lingurita de zahar vanilat si se amesteca.


Se adauga untul, apoi uleiul si se omogenizeaza, apoi se presara faina si praful de copt si se amesteca compozitia .


Rahatul se taie cuburi mici si se amesteca cu aluatul.


Compozitia se adauga in forme de copt unse in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.


Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 20 minute.


Plicul cu glazura se introduce in apa fierbinte timp de 10 minute pentru a se topi , apoi se toarna si se intinde cu o lingura pe briosele lasate la racit.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 unt
  • 1 plic praf de copt
  • esenta portocale
  • zahar vanilat
  • rahat colorat
  • un plic glazura ciocolata

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ionutz

Cartofi umpluti cu hering, la cuptor

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in interior cu ajutorul unui cutit. Se condimenteaza

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu peste

Coliva

Se spala graul in cat mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat intr-o cratita cu suficienta apa cel

1 vot    0 comentarii
10h
Dulciuri diverse

Prajitura cu jeleu si rahat

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul

1 vot    0 comentarii
7h
Aluaturi si Foietaje
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Prajitura fara faina a la Jamie Oliver

Pentru inceput trebuie sa va spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Pregatim o tava de 20x30 cm , pe

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri