Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, iar separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma (aprox 5 minute). Cand ciocolata si untul s-au topit, amestecam bine si lasam sa se racoreasca cat sa nu fie fierbinte, dupa care adaugam in fir subtire la amestecul de oua si continuam sa mixam la viteza mica. Incorporam treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Turnam aluatul intr-o tava (22 X 32) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) maxim 35 minute, in nici un caz mai mult deoarece vom obtine un blat uscat, iar farmecul blaturilor cu ciocolata este sa fie umede dupa racire.
Cand blatul este gata lasam sa se raceasca complet, iar in acest timp vom pregati crema.
Mai intai punem la hidratat gelatina in apa rece. Mixam galbenusurile cu zaharul farin pana isi mareste volumul si se deschide la culoare. Cu ajutorul unei spatule adaugam treptat mascarpone si pudra de vanilie si amestecam bine. Mixam frisca si punem deoparte cateva minute. Stoarcem gelatina si o topim pe baie de aburi. Adaugam la gelatina topita 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, omogenizam bine si turnam peste restul de crema, amestecand bine. Incorporam treptat frisca batuta si intindem uniform peste blatul racit. Decoram cu fulgi de ciocolata sau ce va place voua mai mult dupa care dam la frigider circa 2 ore pentru a se intari crema.
Pofta Buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii