Budinca cu mere si struguri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu mere si struguri

Ingrediente

  • 30 gr faina
  • 3 dl lapte
  • 20 gr cacao amara
  • 20 gr zahar
  • 1 pahar cu boabe de struguri
  • 1 mar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu zaharul.Se ia de pe foc si se lasa 10 minute.Intr-o alta oala se adauga faina si cacao.Se adauga laptele caldut ,se amesteca bine cu o lingura de lemn si se pune la foc mic ,10 minute,amestecand continuu.In timp ce fierbe ,putem rade un pic de coaja de lamaie deasupra budincii.Se spala si se usuca fructele.Marul se taie pe jumatate,se elimina semintele si cotorul .O jumatate o taiem in cubulete.Din cealalta jumatate taiem 2 felii si le stropim cu zeama de lamaie.Strugurii,dupa ce i-am spalat si uscat ii adaugam pe marginea vasului in care vom adauga budinca.In mijloc se adauga cubuletele de mar.Peste fructe se adauga budinca .Completam cu restul de fructe.Boabele de struguri ii asezam pe margine,iar in mujloc adaugam feliile de mar stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca.Se mai rade un pic de coaja de lamaie si se lasa la racit 4-5 ore in frigider.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise