autor:

Varadi Silvia

» » Budinci

Budinca de ciuperci

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, 2 minute in ulei, se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea si piperul. lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce s-au racit, se adauga pesmetul si, apoi, cascavalul ras ,smintina, galbenusurile, faina, si verdeata tocate marunt.


Se amesteca totul bine.


Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.


Se bat albusurile spuma bine si se amesteca usor in compozitie, apoi se rastoarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina sau pesmet .


Se coace timp de 40-50 de minte in cuptorul preancalzit la 180gC.


Se serveste cu cascaval ras deasupra sau simpla

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Eugen,ma bucur ca iti place.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Reteta va fi adaugata in cartea de bucate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte bun! Imi place .

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      flori de piatra , 02 martie 2010

      Gustoasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Delicioasa budinca

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Excelenta !!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Felicitari ! am salvat reteta si am s-o incerc, ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 4-5 cepe rosii
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 6 oua
  • 200ml smantana pentru gatit
  • 200g cascaval
  • 2-3 linguri pesmet alb
  • 2 linguri faina sau amidon de porumb
  • 1 lingura maioneza(otional)eu am pus

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

43 voturi    16 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

14 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Eugen,ma bucur ca iti place.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă laptele, sarea, batonul de vanilie

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci
Budinca de paste sarata la cuptor

Budinca de paste sarata la cuptor

Pastele (eu am ales penne deoarece se amesteca mai bine cu restul de ingrediente, pentru ca sunt scurte) se pun la fiert în apă

3 voturi    6 comentarii
30 min
Budinci