autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca de cozonac

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile se amesteca cu laptele si se toarna peste cozonac, pentru ca acesta sa se inmoaie bine. La amestecul rezultat, se adauga stafidele si romul.


Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma, dupa care se amesteca cu cozonacul.


Compozitia se pune intr-o cratita tapetata cu unt si cu faina.


Se pune la cuptorul preincalzit intr-o cratita mai mare cu apa. Timp de coacere: aprox. 40 minute.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Reteta a fost adaugata in cartea de bucate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Un mod foarte ingenios de a nu arunca dupa sarbatori cozonacul vechi !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte gustoasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Interesant!

    • Fara foto

      Sidy , 28 februarie 2010

      O idee foarte buna daca iti ramane cozonac dupa sarbatori ! Daca iti ramane....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Interesanta reteta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Chiar interesanta!Felicitari!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      E buna reteta - am incercat-o si eu dupa Sarbatori.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 8-9 felii de cozonac
  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • 1/2 cana zahar
  • unt pentru uns cratita

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de alina

Mancare de ciuperci

Ciupercile se oparesc cca 10 minute in apa cu sare, apoi se scurg si se taie potrivit, in cazul in

10 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post

Paine dulce

Apa se amesteca cu zaharul si se dau intr-un clocot. Faina cernuta se amesteca cu drojdia, apoi

5 voturi    13 comentarii
2h
Retete de post

Tort aperitiv

Faina cernuta se amesteca cu drojdia uscata, apoi se adauga uleiul, zaharul, sarea si apa calduta.

4 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Reteta a fost adaugata in cartea de bucate.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă laptele, sarea, batonul de vanilie

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci
Budinca de paste sarata la cuptor

Budinca de paste sarata la cuptor

Pastele (eu am ales penne deoarece se amesteca mai bine cu restul de ingrediente, pentru ca sunt scurte) se pun la fiert în apă

1 vot    4 comentarii
30 min
Budinci