festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Budinci

Budinca de macaroane cu lapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din fiert.


Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval sau cu brinza rasa.


Se bat ouale cu zaharul si untul, se amesteca cu lapte, se toarna peste macaroane si se da la cuptor sa se coaca timp de 25-30 minute, pina cind macaroanele se rumenesc(in budinca se poate pune numai cascaval sau numai zahar).


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

60 voturi

Ingrediente

  • ½ kg macaroane
  • 1 pahar cascaval sau brinza rasa
  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • ½ pahar unt
  • ½ litru lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Panna Cotta cu ciocolata

Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu lamaie

Punem laptele si smantana la foc mic, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Urmarim

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Budinci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii

5 voturi    5 comentarii
2h
Budinci
Budinca cu penne si telemea de oaie

Budinca cu penne si telemea de oaie

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite(sau

3 voturi    1 comentariu
1h
Budinci