autor:

autor

» » Budinci

Budinca de macaroane cu lapte

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din fiert.


Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval sau cu brinza rasa.


Se bat ouale cu zaharul si untul, se amesteca cu lapte, se toarna peste macaroane si se da la cuptor sa se coaca timp de 25-30 minute, pina cind macaroanele se rumenesc(in budinca se poate pune numai cascaval sau numai zahar).


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

60 voturi

Ingrediente

  • ½ kg macaroane
  • 1 pahar cascaval sau brinza rasa
  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • ½ pahar unt
  • ½ litru lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Panna Cotta cu ciocolata

Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    4 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu lamaie

Punem laptele si smantana la foc mic, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Urmarim

2 voturi    0 comentarii
nespecificat
Budinci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam bine feniculul si telina si le punem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Budinca colorata

Budinca colorata

Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca

0 voturi    0 comentarii
1h
Budinci