festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Budinci

Budinca de spanac

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina.


Se pune la foc si se toarna laptele. fierbe amestecind tot timpul pina se ingroasa.


Se ia de pe foc, se adauga cascavalul, jumatate din pesmet, galbenusurile pe rind si la urma, amestecind usor, albusurile batute spuma.


Se unge cu restul de unt o forma Jena, se presara cu pesmet si se toarna compozitia.


Se coace cca 45 de minute la foc mic, in cuptorul incins.


Se serveste de preferinta calda, dar e buna si rece. Poate fi si garnitura la o friptura.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. spanac
  • 3 oua
  • 5 linguri cascaval ras
  • 6 linguri pesmet
  • o lingura faina
  • o jumatate pahar lapte
  • 75 gr. unt
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Panna Cotta cu ciocolata

Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa. Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce.

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu gem de capsuni

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana

2 voturi    3 comentarii
nespecificat
Budinci

Panna cotta cu lamaie

Punem laptele si smantana la foc mic, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Urmarim

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Budinci
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii

5 voturi    5 comentarii
2h
Budinci
Budinca cu penne si telemea de oaie

Budinca cu penne si telemea de oaie

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite(sau

3 voturi    1 comentariu
1h
Budinci