festivalul blogurilor gustoase

autor:

dicarmencitta1957

» » Budinci

Budinca de vanilie

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Amestecati zaharul(100gr) si amidonul,apoi se adauga 13 linguri de lapte. de lapte se pune la fiert cu batonul de vanilie,dar mai intai scoateti maduva batonului si puneti doar coaja batonului.Deci se razuieste maduva batonului pe care o pastrati.


Separati ouale.Bateti galbenusurile cu amestecul de zahar(100gr),apoi turnati totul in laptele fiert si dati inca o data in clocot.Luati vasul de pe foc si lasati budinca sa se raceasca.Bateti albusurile spuma si incorporati-le in budinca.Dupa ce s-a racit putin budinca puneti in ea un sfert din maduva batonului de vanilie.


Se pune la urma ca sa nu se amarasca budinca.Turnati in 6 castronase si lasati-o la rece.Vanilia da o aroma speciala.Este o budinca foarte usor de executat,dar si foarte gustoasa.Pofta buna !!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1Litru lapte proaspat.
  • 200 gr zahar(eu folosesc fructoza se gaseste la Kaufland).
  • 100 gr amidon.
  • 1 baton vanilie.(Kaufland).
  • 2 oua.
  • Din aceasta cantitate ies 6 castronase.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    19 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Budinci
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii

5 voturi    5 comentarii
2h
Budinci
Budinca cu penne si telemea de oaie

Budinca cu penne si telemea de oaie

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite(sau

3 voturi    1 comentariu
1h
Budinci