Budinca cu branza de vaci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g brânză de vaci
  • 100g unt
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 100g stafide
  • 4 ouă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare
  • unt şi pesmet pentru formă
  • sos de vanilie
  • 2 pahare de lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100g zahăr
  • 1 lingură făină
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat

Mod de preparare

Brânza de vaci, fără zer, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul, smântâna, sarea, untul încălzit şi coaja de lămâie. Se adaugă făina şi stafidele şi se amestecă bine, apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi albuşurile bătute spumă. Ungem o formă de budincă , sau un vas termorezistent, cu unt şi tapetăm cu pesmet. Punem compoziţia în vas şi dăm la cuptor, la foc potrivit şi lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Se servete cu sos de vanilie.

Sosul de vanilie:

Se pune la fiert laptele cu vanilia; când începe să fiarbă se acoperă şi se ia de pe foc. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă laptele treptat, amestecând. Fără să înceteze amestecarea, se pune din nou la foc până începe să se îngroaşe sosul şi se dea un clocot. Se ia de pe foci se amestecă până se răceşte. Se pune în sosieră şi se serveşte la budinci şi la alte preparate.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise