autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi de biscuiti

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
- 250 g biscuiti (eu am folosit din ovaz), - 100 g unt, - 100 g nuci, - 3 lingurite cacao, - scortisoara, - stafide, - mac, - fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Untul moale (de la temperatura camerei) se freaca cu cele 3 lingurite de cacao. Biscuitii se maruntesc si se amesteca bine cu amestecul de mai sus pana se incorporeaza de-a binelea.


Se adauga nucile maruntite fin, un praf de scortisoara, stafidele.


Se formeaza bilute si se tavalesc prin mac sau fulgi de cocos.


Se pun intr-un vas acoperit cu folie alimentara si se dau la frigider pentru citeva ore. Este o combinatie perfecta la ceai sau cafea.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vin si eu sa servesc vre-o doi poate trei, hi,hi bulgarasi...yumi,yumi ca tare buni mai sant. *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 250 g biscuiti (eu am folosit din ovaz)
  • - 100 g unt
  • - 100 g nuci
  • - 3 lingurite cacao
  • - scortisoara
  • - stafide
  • - mac
  • - fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de KatrinC

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu legume

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Vin si eu sa servesc vre-o doi poate trei, hi,hi bulgarasi...yumi,yumi ca tare buni mai sant. *****



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin. Intr-un

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Ecleruri cu vanilie si ciocolata

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse