autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Bulgarasi de biscuiti

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2011

Ingrediente
- 250 g biscuiti (eu am folosit din ovaz), - 100 g unt, - 100 g nuci, - 3 lingurite cacao, - scortisoara, - stafide, - mac, - fulgi de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Untul moale (de la temperatura camerei) se freaca cu cele 3 lingurite de cacao. Biscuitii se maruntesc si se amesteca bine cu amestecul de mai sus pana se incorporeaza de-a binelea.


Se adauga nucile maruntite fin, un praf de scortisoara, stafidele.


Se formeaza bilute si se tavalesc prin mac sau fulgi de cocos.


Se pun intr-un vas acoperit cu folie alimentara si se dau la frigider pentru citeva ore. Este o combinatie perfecta la ceai sau cafea.
Untul moale (de la temperatur
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Muffins de Caipirinha

Muffins ( globetrotters) au fost la început biscuiti englezesti pt. ceai, pe care primi misionari

2 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Ciocolată de casă în foi Lica

Se cern împreună cacaua şi laptele praf, amestecându-se bine. Apa cu zahărul, zeama de lămâie,

11 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Vin si eu sa servesc vre-o doi poate trei, hi,hi bulgarasi...yumi,yumi ca tare buni mai sant. *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 250 g biscuiti (eu am folosit din ovaz)
  • - 100 g unt
  • - 100 g nuci
  • - 3 lingurite cacao
  • - scortisoara
  • - stafide
  • - mac
  • - fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC

Croissante cu crenvursti

Se incepe cu a freca drojdia cu zaharul pana devine lichida. Din faina, apa, ulei, drojdia lichefiata,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Budinca cu cartofi si piept de porc afumat

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se taie felii. Ouale fierte la fel se taie felii. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive

Chiftelute din hrisca si piept de pui cu umplutura de cascaval topit

1. Hrisca se fierbe pe jumatate si se lasa la racit. 2. Carnea, ceapa, usturoiul, verdeata se dau

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Vin si eu sa servesc vre-o doi poate trei, hi,hi bulgarasi...yumi,yumi ca tare buni mai sant. *****

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse