autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

BULION

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2009

Ingrediente
Pt ca rosiile sunt din gradina noastra, nu le-am cantarit, cate s-au copt odata din atata am fiert bulion. Este o reteta la care nu trebuie cantitate, fierb atatea rosii cate am la indemana., -rosii, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 4h

19 voturi

Mod de preparare

Am folosit o oala de 10 litri unde am pus rosiile spalate, curatate acolo unde este locul coditei. Am ales rosii coapte si sanatoase, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu sare pt conserve(atentie, nu folositi la conserve sare iodata). Nu dau niciodata rosiile prin masina. Le-am fiert la foc potrivit cateva ore, pana s-au zdrobit, apoi le-am strecurat prin sita, dupa care le-am pus din nou la fiert cam o ora. Acum pt aroma am adaugat o jumatate de ardei gras si 2 fire de telina verde, pe care le scot afara inainte de a pune bulionul in sticle. In timpul fierberii eu am pregatit sticlele, pe care le-am spalat bine, apoi le-am sterilizat in cuptorul sobei, dupa care am turnat bulionul in sticle, le-am capacit si le-am pus la dunst uscat intre paturi, apoi le voi aseza in camara.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Prajitura cu foi cu bulion

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul,

36 voturi    22 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Rosii in bulion

Preparare: Se spala rosiile si se lasa sa se scurga de apa.Borcanele se spala se lasa sa se scurga

4 voturi    3 comentarii
3h
Conserve si muraturi

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcela Biru , 31 iulie 2015

    Asa fac si eu de ani de zile exceptand ardeiul si frunzele de telina dar pun bulionul in sticle curate incalzite in cuptor, tine si doi ani .

  • Fara foto

    Pislea Constantin , 31 iulie 2015

    bavooooo

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Am trecut si reteta asta in " colectia de toamna- iarna ".

    • anca

      anca (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

      imi plac retetele fara cantitati....de incercat azi...am cam 20 kile o zi plina de soare ...!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 12 octombrie 2009

      Sidy, eu beau in loc de suc, asa imi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      O minunatie bulionul asta !!! Dupa cum arata rosiile tale Lenuto....cred ca bulionul are un gust nemaipomenit !!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Felicitari............ai o camara la care asi atenta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Multumesc de aprecieri Diana si Carmen, Silvioara, te astept cu mare drag.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Te astept cu tot dragul.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata tare bine,vin si eu la tine sa iau.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Imi place reteta, e simpla si usor de facut si foarte clar prezenatata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Superba prezentarea,felicitari pentru reteta expusa,pentru claritate,corectitudine si prezentarea de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

19 voturi

Ingrediente

  • Pt ca rosiile sunt din gradina noastra
  • nu le-am cantarit
  • cate s-au copt odata din atata am fiert bulion. Este o reteta la care nu trebuie cantitate
  • fierb atatea rosii cate am la indemana.
  • -rosii
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Afinele curatate,spalate,scurse,se pun intr-un vas cu zahar,apa,si se lasa pe foc 45min pana se leaga siropul;la sfarsit se stoarce

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Kapia copti la borcan

Kapia copti la borcan

Ardeiii spalati,uscati,se pun la copt pe gratar sau in cuptor;dupa ce s-au curatat de coaja,se rup fasii,se pun in borcane,deasupra

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi