autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

BULION

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Am folosit o oala de 10 litri unde am pus rosiile spalate, curatate acolo unde este locul coditei. Am ales rosii coapte si sanatoase, le-am taiat bucati si le-am pus la fiert cu sare pt conserve(atentie, nu folositi la conserve sare iodata). Nu dau niciodata rosiile prin masina. Le-am fiert la foc potrivit cateva ore, pana s-au zdrobit, apoi le-am strecurat prin sita, dupa care le-am pus din nou la fiert cam o ora. Acum pt aroma am adaugat o jumatate de ardei gras si 2 fire de telina verde, pe care le scot afara inainte de a pune bulionul in sticle. In timpul fierberii eu am pregatit sticlele, pe care le-am spalat bine, apoi le-am sterilizat in cuptorul sobei, dupa care am turnat bulionul in sticle, le-am capacit si le-am pus la dunst uscat intre paturi, apoi le voi aseza in camara.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Am trecut si reteta asta in " colectia de toamna- iarna ".

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2010

    imi plac retetele fara cantitati....de incercat azi...am cam 20 kile o zi plina de soare ...!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 12 octombrie 2009

      Sidy, eu beau in loc de suc, asa imi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      O minunatie bulionul asta !!! Dupa cum arata rosiile tale Lenuto....cred ca bulionul are un gust nemaipomenit !!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Felicitari............ai o camara la care asi atenta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Felicitari pentru prezentare!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Multumesc de aprecieri Diana si Carmen, Silvioara, te astept cu mare drag.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Te astept cu tot dragul.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata tare bine,vin si eu la tine sa iau.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Imi place reteta, e simpla si usor de facut si foarte clar prezenatata!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Superba prezentarea,felicitari pentru reteta expusa,pentru claritate,corectitudine si prezentarea de nota 10 cu felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

15 voturi

Ingrediente

  • Pt ca rosiile sunt din gradina noastra
  • nu le-am cantarit
  • cate s-au copt odata din atata am fiert bulion. Este o reteta la care nu trebuie cantitate
  • fierb atatea rosii cate am la indemana.
  • -rosii
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    19 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa e bine, sa ai de unde alege, Eugen.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi