Café liège

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Café liège

Ingrediente

  • Pentru 2 pahare:
  • 1. 200 ml cafea
  • 2. 2 cuburi de zahar brun (sau 2 lingurite de zahar alb)
  • 3. 25 ml frisca
  • 4. 2 bule de inghetata de vanilie
  • 5. 2 bule de inghetata de ciocolata sau de caramel
  • 6. cateva boabe de cafea pentru decor

Mod de preparare

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una nu fac nazuri cand vine vorba de inghetata si nu caut in calendar anotimpul in care ma aflu. Daca mai pun la socoteala ca-mi place dimineata sa-mi savurez cafeluta, combinatia intre cele doua nu poate sa fie decat una fericita. Asa ca le-am dat, cafelei si inghetatei, un rendez-vous si a rezultat acest minunat café liège.

Se pregateste cafeaua si se lasa la racit. Cat inca-i vremea ca acum, scoate-o pe pervaz, in 5 min se va raci indeajuns. Se bate frisca conform indicatiilor de pe cutie, pana devine o spuma tare. Se iau doua pahare cu picior - arata mai sexi :) - , pe fundul fiecaruia se pune cate un cub de zahar brun sau o lingurita de zahar alb daca nu ai brun, se toarna in fiecare cate 100 ml de cafea, apoi se adauga cate o bula cu vanilie si una cu ciocolata in fiecare. Se orneaza cu frisca si cu cateva boabe de cafea. Duminica frumoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise