152
retete

Alte sectiuni
  • Ceai srilankez cu zahar de cocotier( coconut sugar)

    Se pune apa fierbite in ibric sau direct in cana, se adauga ceaiul (varsat sau pachetele) si se lasa sa se infuzeze 5 minute. Se dizolva cubul de zahar de cocos in gura si se bea ceaiul fierbinte.

    4 comentarii

  • Instant coffee

    Amestec ness-ul cu apa clocotita, adaug coniacul. Presar cafea macinata.

    3 comentarii

  • Cafea araba cu cardamom pentru ocazii -“Ahwa sada”

    Cafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se prajeste in cuptor, apoi se macina mai grosier. Preparare Se pune

    7 comentarii

  • Ceai cu "maramieh"-Ceai cu Salvia officinalis

    “Maramiah” (salvia)se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat. Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii . Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert( nu se fierbe , deoarece da un gust amar

    5 comentarii

  • "Qishr"-Cafea yemenita cu ghimbir

    Se pune intr-un ibric de cafea apa si se adauga restul ingredientelor; se amesteca din cand in cand pana cand incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se pune iar la fiert de 2-3 ori, amestecand pana dispar complet bulele ce se formeaza la suprafata. Se

    3 comentarii

  • CAPPUCCINO CU FRISCA

    Se adauga apa fierbinte peste cappuccino, se adauga zahar dupa gust si se pune frisca pe deasupra.

    8 comentarii

  • compot de mere takla

    Intr-o cratita se pune zaharul (200-300gr.) Pana se caramelizeaza apoi se pun merele si se lasa max 1 minut. Apoi se adauga incetisor apa. Se lasa pana incepe sa fiarba iar apoi se adauga zaharul vanilat si scortioasa. Cand e gata il lasati putin sa

    9 comentarii

  • Cafea mojito

    Cele 2 limete se spala si se taie bucati. Dupa care se pun intr-un pahar mai mare, unde intra blenderul sau in paharul de la blender. Peste bucatelele de limete se pun crengute de menta. Se pune si zahar si se mixeaza bine cateva momente. Dupa care se

    1 comentariu

  • CAFEA CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

    Cand fierbe apa se adauga cafea, cacao, cubul de ciocolata si zaharul.

    0 comentarii

  • Cafea cu frisca

    Se pune apa la fiert se lasa sa clocoteasca. Se pune cafeaua si se fierbe impreuna cu zahar dupa gust. Dupa aceea se pune in ceasca si se amesteca cu frisca si cu ciocolata rasa.

    4 comentarii

  • Ceai relaxant

    Se fierbe apa, se adauga mixtura de tei si menta si se asteapta 5 minute sa se abureasca sub o farfurie. Se trece prin strecuratoare turnandu-se intr-o ceasca. Se indulceste dupa gust.

    7 comentarii

  • Nes orzo

    Se amesteca ingredientele ,se sreveste cald sau rece.

    3 comentarii

  • ceai

    Se pune apala fiert,cind a clocotit se pune floarea de tei cit iei icu 3 degete,Miere si lamie (dupa preferinta)

    4 comentarii

  • Cafea

    Se pune apal a fiert cind da in clocot se adauga cafeaua. Sevestet-o cala sau rece!

    13 comentarii

  • ceai de sunatoare

    se toarna 250 ml apa clocotita peste o lingurita de flori si/sau frunze,si se lasa acoperit 10-15 minute.apoi se strecoara si se adauga miere si lamaie dupa gust.

    11 comentarii

  • Ceai cu fructe

    Se fierbe apa, se adauga ceaiul rece, restul de apa, siropul de fructe si zeama de lamiie si portocale. Se raceste si, inainte de a servi, se adauga restul ingredientelor.

    3 comentarii

  • Cafea cu rom si frisca

    Se prepara o cafea tare si cind este foarte fierbinte se amesteca cu romul si zaharul, se bate bine se adauga frisca si se serveste calda.

    5 comentarii

  • Cocktail cu Cafea si Afine

    Preparati un espresso ( recomand espressorul Brevill Prima Latte si o cafea 100% arabica). Turnati toate ingredientele intr-un shaker alaturi de gheata cuburi. Shake-uiti ingredientele puternic, apoi strecurati intr-o fluta (pahar de sampanie). Decorati

    0 comentarii

  • Caffe frappe

    Amesteci in shaker(daca nu ai foloseste mixerul,iese foarte bine)laptele,nesul,zaharul si gheata.Torni amestecul rezultat intr-un pahar tip sonda(daca nu un pahar mai inalt si lunguiet).Pui deasupra inghetata si frisca,decorezi cu ruloul de napolitana

    5 comentarii

  • Cafea surprinzatoare!

    Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua si romul . Acoperiti si lasati sa se limpezeasca 5 min. Aceasta cafea se bea fara zahar ca sa puteti simti toata aroma. O puteti savura cu o bucata de

    9 comentarii

  •   1   2   3   4 »


Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: