Intr-un bol punem untura si zaharul, amestecam bine pana se face ca o crema. Adaugam oul si otetul, amestecam si punem faina cernuta (cam 600-700 gr) si amestecam pana iese,cum ziceam, un aluat vartos. Din aluatul obtinut facem bilute de marimea unei nuci mai mici. Bilutele formate le punem intr-o tava presarata cu un pic de faina (neunsa, pentru ca aluatul are untura).
Le punem la cuptor pentru 15 min. (cuptorul incins de dinainte). Nu trebuie sa le lasam sa se rumeneasca pentru ca o sa le coloram. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si cu un cutitas, usor sa nu le spargem, pe partea ce a stat pe tava, le vom scobi. Compozitia ce rezulta de la scobire, o vom pastra pentru a-o adauga la crema cu care vom umple caisele.
Pentru crema am folosit o jumatate de pachet de unt, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao si esenta de rom. Am frecat untul cu zaharul, am adaugat cacao si esenta de rom si am mai pus, cum ziceam, compozitia de la scobire. Apoi am trecut la lipirea caiselor. Am luat cate doua, cam de aceeasi marime, am pus un pic de crema in scobitura si le-am lipit. Asa am procedat, imperechindu-le, pana le-am terminat.
Cand au fost gata, le-am colorat (din comoditate, am folosit coloranti alimentari din comert). Am folosit 3 boluri: in primul am pus colorant rosu, in altul verde, si in al treilea, galben. Am pus cate un pic de apa sa se dizolve colorantul si am amestecat.In alt bol am pus zahar tos. Apoi, am trecut la colorat. Am luat cate o caisa, am trecut-o prin culoarea rosie (sa zicem), am scuturat surplusul de apa si am trecut-o prin zahar. Apoi alta prin verde, galben sau o jumatate de caisa printr-o culoare si cealalta prin alta culoare,si tot asa pana am terminat.
A doua zi sunt grozave! Se inmoaie de la apa si pur si simplu se topesc in gura! Ador genul asta de fursecuri!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii