Caise - fursecuri

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Caise - fursecuri

Ingrediente

  • - o cana de untura netopita
  • - o cana de zahar
  • -o lingura de otet
  • - un ou
  • - faina, cat sa iasa un aluat vartos
  • (este un aluat nisipos.

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si zaharul, amestecam bine pana se face ca o crema. Adaugam oul si otetul, amestecam si punem faina cernuta (cam 600-700 gr) si amestecam pana iese,cum ziceam, un aluat vartos. Din aluatul obtinut facem bilute de marimea unei nuci mai mici. Bilutele formate le punem intr-o tava presarata cu un pic de faina (neunsa, pentru ca aluatul are untura).

Le punem la cuptor pentru 15 min. (cuptorul incins de dinainte). Nu trebuie sa le lasam sa se rumeneasca pentru ca o sa le coloram. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si cu un cutitas, usor sa nu le spargem, pe partea ce a stat pe tava, le vom scobi. Compozitia ce rezulta de la scobire, o vom pastra pentru a-o adauga la crema cu care vom umple caisele.

Pentru crema am folosit o jumatate de pachet de unt, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao si esenta de rom. Am frecat untul cu zaharul, am adaugat cacao si esenta de rom si am mai pus, cum ziceam, compozitia de la scobire. Apoi am trecut la lipirea caiselor. Am luat cate doua, cam de aceeasi marime, am pus un pic de crema in scobitura si le-am lipit. Asa am procedat, imperechindu-le, pana le-am terminat.

Cand au fost gata, le-am colorat (din comoditate, am folosit coloranti alimentari din comert). Am folosit 3 boluri: in primul am pus colorant rosu, in altul verde, si in al treilea, galben. Am pus cate un pic de apa sa se dizolve colorantul si am amestecat.In alt bol am pus zahar tos. Apoi, am trecut la colorat. Am luat cate o caisa, am trecut-o prin culoarea rosie (sa zicem), am scuturat surplusul de apa si am trecut-o prin zahar. Apoi alta prin verde, galben sau o jumatate de caisa printr-o culoare si cealalta prin alta culoare,si tot asa pana am terminat.

A doua zi sunt grozave! Se inmoaie de la apa si pur si simplu se topesc in gura! Ador genul asta de fursecuri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise