autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Caise - fursecuri

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Intr-un bol punem untura si zaharul, amestecam bine pana se face ca o crema. Adaugam oul si otetul, amestecam si punem faina cernuta (cam 600-700 gr) si amestecam pana iese,cum ziceam, un aluat vartos. Din aluatul obtinut facem bilute de marimea unei nuci mai mici. Bilutele formate le punem intr-o tava presarata cu un pic de faina (neunsa, pentru ca aluatul are untura).


Le punem la cuptor pentru 15 min. (cuptorul incins de dinainte). Nu trebuie sa le lasam sa se rumeneasca pentru ca o sa le coloram. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca si cu un cutitas, usor sa nu le spargem, pe partea ce a stat pe tava, le vom scobi. Compozitia ce rezulta de la scobire, o vom pastra pentru a-o adauga la crema cu care vom umple caisele.


Pentru crema am folosit o jumatate de pachet de unt, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao si esenta de rom. Am frecat untul cu zaharul, am adaugat cacao si esenta de rom si am mai pus, cum ziceam, compozitia de la scobire. Apoi am trecut la lipirea caiselor. Am luat cate doua, cam de aceeasi marime, am pus un pic de crema in scobitura si le-am lipit. Asa am procedat, imperechindu-le, pana le-am terminat.


Cand au fost gata, le-am colorat (din comoditate, am folosit coloranti alimentari din comert). Am folosit 3 boluri: in primul am pus colorant rosu, in altul verde, si in al treilea, galben. Am pus cate un pic de apa sa se dizolve colorantul si am amestecat.In alt bol am pus zahar tos. Apoi, am trecut la colorat. Am luat cate o caisa, am trecut-o prin culoarea rosie (sa zicem), am scuturat surplusul de apa si am trecut-o prin zahar. Apoi alta prin verde, galben sau o jumatate de caisa printr-o culoare si cealalta prin alta culoare,si tot asa pana am terminat.


A doua zi sunt grozave! Se inmoaie de la apa si pur si simplu se topesc in gura! Ador genul asta de fursecuri!

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodica , 17 august 2014

    noi le ziceam caise,f bune.

  • Fara foto

    bobby (Maestru bucatar) , 05 mai 2014

    da arat super

  • Fara foto

    Blebea Maria , 10 februarie 2014

    arata superb

    • Fara foto

      Mia Butugea , 10 februarie 2014

      Pe particular ca nu mai trimit sa vada toti ca I-am inebunit cu prajiturile mele!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 10 februarie 2014

      Ma bucur ca esti multumita de reteta....dar nu vad unde ai trimis poze!

    • Fara foto

      Florina Bodea , 10 februarie 2014

      Ce bine arata. Si noi vrem:-))

    • Fara foto

      Radu Velcea Mihaela , 10 februarie 2014

      Imi amintesc de ele, imi facea mama cand eram mica.

    • Fara foto

      Mia Butugea , 10 februarie 2014

      Dupa cum vei vedea ,caci ti-am trimis si poze nu au fost numai aspectoase ci si bune ,caci a trebuit sa le repet ,sa le rep[et si le mai repet dupa o saptamina!Untura am gasit si aici in America ,la o macelarie romaneasca.Multumesc pentru reteta si mai astept noutati si bunatati!

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 09 februarie 2014

      Multumrsc,Mia!Sa inteleg ca ai incercat reteta?

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 09 februarie 2014

      poti pune unt sau margarina,dar nu vor iesi atat de fragede ca si cu untura!

    • Fara foto

      Mia Butugea , 09 februarie 2014

      Cea mai faina reteta,cele mai bune fursecuri si cele mai aspectoase!

    • Fara foto

      Miruna Andreea , 09 februarie 2014

      Daca nu am untura ce pun ?

    • Fara foto

      Ana Maria Andrei , 11 decembrie 2013

      multumesc@aneta fruna

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 11 decembrie 2013

      Fara nici o problema!

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2013

      Sigur ca da!

    • Fara foto

      Ana Maria Andrei , 10 decembrie 2013

      pot sa inlocuiesc untura cu unt?

    • Fara foto

      Maria Pasenciuc , 03 decembrie 2013

      noi le zicem piersici

    • Fara foto

      Nicoleta Vasile , 02 decembrie 2013

      bune bune

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      sunt frumoase ,dar eu nu sunt de acord cu acesti coloranti alimentari

    • Fara foto

      Bogoljub Bogdan , 09 noiembrie 2013

      UMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM VERY NICE HAHAHA

    • Fara foto

      Marya Marya Bogdan , 09 noiembrie 2013

      foarte bune multumim mult

    • Fara foto

      Simona-daniela Grigore , 08 noiembrie 2013

      minunat de grozave, o bunatate super

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 08 noiembrie 2013

      <3

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

  • - o cana de untura netopita
  • - o cana de zahar
  •  -o lingura de otet
  • - un ou
  • - faina
  • cat sa iasa un aluat vartos
  • (este un aluat nisipos.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de frunza janet

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

2 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Gem de caise

Caisele spalate,le scoatem samburii.Intr-un vas mai mare,in care vom fierbe gemul, vom pune un rand

11 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Curd de capsuni

Capsunele se curata de codite, se spala sub jet de apa, se pun in blender si se fac piure. In craticioara

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

rodica

noi le ziceam caise,f bune.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu stafide

Papanasi cu stafide

Maiaua Amestecam faina cu putin zahar, drojdia si putina apa calda - amestecul se lasa 10 minute pana isi dubleaza volumul. Branza,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mar copt cu cus-cus si coacaze

Mar copt cu cus-cus si coacaze

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se fierbe cus-cus-ul timp de 8 minute apoi se strecoara. Se macina alunele si migdalele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse