autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu peste

Calcan prajit

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2010

Ingrediente
- 6 bucati de calcan, - 1 l de lapte, - cateva fire de cimbrisor salbatic, - faina, - malai, - sare, - boia de ardei, - ulei pentru prajit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Calcanul se curata si se portioneaza.


2.


Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs.


3.


Se pregateste un amestec din faina, malai si boia de ardei, prin care vom tavali bucatile de calcan.


4. Dupa ce s-au scurs bucatile de calcan se introduc intr-un bol in care am pus lapte, 1 lingurita de sare si cimbrisorul rupt marunt.


Se tin cam jumatate de ora, upa care se lasa iar sa se scurga.


5.


Se pune intr-o tigaie ulei si se incinge.


Se tavalesc bucatile de calcan prin amestecul facut si se pun imediat la prajit.


6.


Se prajesc bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile cu un cleste.


7.


Se scoate pestele pe servetele de hartie, intr-o farfurie, iar dupa ce s-a scurs se muta pe altceva.


8.


Se serveste cu zeama de lamaie, mujdei de usturoi, mamaliguta, alaturi de diferite garnituri. Eu am facut rapid o varza calita.


Pofta buna!
1. Calcanul se curata si se portioneaza.


2.


Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs.


3.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

10 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Calcanul este un peste deosebit! Il gatesc de ceva ani incoace, si pot sa spun ca, desi este peste marin, are un miros aparte. Acest miros se duce doar daca il lasam in lapte cu sare pentru cel putin 30 minute.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte frumos l-ai prezentat si trebuie sa fie si tare bun,mai ales si cu mamaliguta si mujdei ..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte bun, frumoa prezentat!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Este foarte bun,felicitari !

    • Fara foto

      Bacau01 , 16 mai 2010

      Sper ca retetele tale sa-mi aduca arome si gusturi reale la mine in bucatarie.pana una alta calcanul cu lapte m-a dat gata.Felicitari!!!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Cred ca este foarte bun.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Calcanul este un peste care nu are decat sir de spinare. In rest, nu are alte oase. Doar nasturasii de pe el...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      N-am mancat niciodata calcan, nici macar nu stiu daca are oase.Frumoasa prezentare.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Multumesc!

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Pestele, intotdeuna delicios!Stelute!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Foarte gustos!Felicitari pt.prezentare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Un peste delicios.Frumoasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - 6 bucati de calcan
  • - 1 l de lapte
  • - cateva fire de cimbrisor salbatic
  • - faina
  • - malai
  • - sare
  • - boia de ardei
  • - ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

30 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

21 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Calcanul este un peste deosebit! Il gatesc de ceva ani incoace, si pot sa spun ca, desi este peste marin, are un miros aparte. Acest miros se duce doar daca il lasam in lapte cu sare pentru cel putin 30 minute.

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste