autor:

lumi

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos muntenesc

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 mat gros de porc, 1/2kg carne amestec, 1 cescuta de orez, 1 lingura gris, 1 ceapa tocata marunt, 1 morcov ras, 10stafide, 1 foaie dafin, 1 lamaie, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare, ras si orezul spalat bine.


Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)


Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide


Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic


Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.


E o bunatate!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Bun caltabosul.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Arata minunat, asa faceam si noi cu ani in urma cand traiau parintii si taiam 2 porci pe an.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Lumi, cred că din caltabşul tău aşa mânca şi eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 mat gros de porc
  • 1/2kg carne amestec
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura gris
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 10stafide
  • 1 foaie dafin
  • 1 lamaie
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lumi

Placinta cu branza si orez

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja

18 voturi    23 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Kataif

Preparare: Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie

17 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele de patrunjel se toc marunt. Peste

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Tocanita de porc cu ceapa si ardei copt

Taiem carnea de porc cubulete. Incingem uleiul intr-un tuci(cratita)si prajim carnea, cca 10 minute la foc iute, pana incepe sa se

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne