autor:

lumi

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos muntenesc

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
1 mat gros de porc, 1/2kg carne amestec, 1 cescuta de orez, 1 lingura gris, 1 ceapa tocata marunt, 1 morcov ras, 10stafide, 1 foaie dafin, 1 lamaie, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

In carnea tocata se adauga ceapa, 1 lingurita sare, ras si orezul spalat bine.


Se curata bine matul de porc,se spala si se umple cu amestecul de carne,se leaga la capete si se pune la fiert intr-o cratita de 3 l(depinde cat de lung e matul)


Se adauga 1 foaie de dafin,lamaia taiata felii, o ramurica de cimbru si 2-3 stafide


Trebuie sa fiarba cca 1 ora la foc mic


Se serveste cald cu covrigi inmuiati in zeama.


E o bunatate!
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pui cu smantana si cus cus

Cus cusul se prepara dupa indicatiile de pe ambalaj. Carnea de pui se inabusa in putin ulei apoi

7 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Orez cu piept de pui

Intr-un bol se pune uleiul de susan, sosul Dijonnaise, soia, sare si piper dupa gust. Se amesteca

5 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    O bunatate...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    Bun caltabosul.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Arata minunat, asa faceam si noi cu ani in urma cand traiau parintii si taiam 2 porci pe an.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      Lumi, cred că din caltabşul tău aşa mânca şi eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 mat gros de porc
  • 1/2kg carne amestec
  • 1 cescuta de orez
  • 1 lingura gris
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov ras
  • 10stafide
  • 1 foaie dafin
  • 1 lamaie
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de lumi

Placinta cu branza si orez

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja

19 voturi    23 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Kataif

Preparare: Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie

18 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne