Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.
Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.
Se amesteca cu orezul,condimente,sare dupa gust , se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine…
Compozitia obtinuta se tine cateva ore la rece,dupa care se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat sau cu mana deoarece matele sunt destul de groase.
Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete si se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri pentru a nu plesni la fiert .
Se aseaza in cratita si se toarna vinul,condimentele,se sareaza dupa gust , se adauga putina apa calda si se pun la fiert la foc mic .Zeama este tare gustoasa ,iar covrigii tari sunt foarte buni inmuiati in aceasta zeama,bineinteles alaturi de caltabosi.
Caltabosii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie…
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii