"Canute" cu inimioare

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
"Canute" cu inimioare

Ingrediente

  • Ingrediente pentru imprimeu:
  • -50g unt
  • -50g zahar pudra
  • -2 albusuri de ou
  • -faina 40g
  • -cacao 10g
  • Ingrediente pentru blatul alb:
  • -80g migdale macinate
  • -50g zahar pudra
  • -25g faina
  • -3 oua mari
  • -2 linguri de zahar tos
  • -30g unt topit
  • Ingrediente pentru crema:
  • -100 gr unt
  • -200 ml lapte
  • -25 gr faina
  • -100 gr zahar
  • -coaja si zeama de la o lamaie(zeama am pus dupa gust)

Mod de preparare

Pregatim imprimeul:

Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cele doua albusuri, batand mereu, pana se incorporeaza bine.Se amesteca faina cu cacao si se incorporeaza si acestea,in albus, amestecandu-se bine.O sa iasa ca o crema de ciocolata.Tot amestecul se pune intr-un pos cu varf, cu gaura mica(pentru scris). Pe o hartie de copt (eu am avut foaie de silicon),cu posul desenam cam ce dorim. Cum eu am pregatit special de Sfantul Valentin, am facut un desen cu inimioare.Aluatul ajunge pentru doua foi de 39/27.Cand am terminat de desenat, dam la congelator,cam 2 ore.

Pana se intareste imprimeul,am pregatit blatul alb:

Se bat albusurile cu zaharul tos spuma tare si se lasa la o parte.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pudra,pana arata ca o crema,se adauga untul topit si apoi, migdalele macinate.Se amesteca bine.In aceasta compozitie se incorporeaza albusurile batute spuma,putin cate putin. Cat am pregatit blatul, am lasat cuptorul sa se incinga.Se scoate foaia de copt,cu desenul de la congelator si rapid-rapid se intinde compozitia cu migdale intr-un strat cat mai uniform,peste aceasta.se da la cuptor,la foc mediu,cam 10 minute sau pana incepe sa se rumeneasca usor pe margini.Cand este gata,se scoate si se ruleaza,foarte lejer.Cand s-a racit,desfacem usor si desenul va fi imprimat pe dosul foii(cum altfel??). Din acest blat se poate face o rulada,eu l-am taiat pe mijloc si am facut doua cani.Ca sa umplu cele doua cani,am facut un pandispan cu cacao,pe care l-am decupat cu un pahar.

Cerculetele de pandispan le-am imbracat cu crema pe care am pregatit-o in felul urmator: Se pune la foc o craticioara cu 150ml lapte,zaharul si coaja de lamaie. Intr-un bol micut se desface faina cu cei 50ml lapte ramasi.Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase.Cand laptele din craticioara a inceput sa fiarba,adaugam faina desfacuta cu laptele,in suvoi,amestecand energic (focul sa fie mic).Lasam sa dea un clocot.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca pana ajunge la temperatura mainii.Untul se taie bucatele si se incorporeaza in crema de faina.Cand aproape s-a terminat untul de incorporat,se pune zeama de lamaie,dupa gust,amestecand continuu. Este crema copilariei mele!Toata familia o adora!

Pe o farfurie,am pus o rondea de pandispan,am pus o lingura de crema si peste, am pus portocale taiate cubulete (asa s-a cerut).Apoi iarasi o rondea,pana s-a inaltat cat "peretele" canii (mai masuram,din cand in cand). Chiar daca crema a dat pe margini,nu este nimic,mai bine,asa se face priza cu foaia de deasupra. Dupa cum se vede,nu am umplut "cana" pana sus,am lasat loc pentru ciocolata topita. Am pus ciocolata topita,dupa cum ziceam,dar nici cu asta nu am umplut-o pana sus. Am dat la rece si apoi cu ciocolata alba,am desenat cate o inimioara,deasupra.Din bucatele de pandispan,am decupat si tortile,pe care le-am lipit de cani,cu ciocolata. Din pasta de zahar am facut 2 trandafirasi si gata aventura mea in bucatarie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise