Spaghete carbonara reţetă in stilul meu

Spaghete carbonara reţetă

Timp pregatire
23 minute
Complexitate
redusa
Spaghete carbonara reţetă in stilul meu

Ingrediente

  • Si uite asa stateam si ma tot gandeam ge sa gatesc la cina....iar prietenul meu mi-a cerut sa-i fac Spaghete carbonara reţetă asa cum stiu eu. asa a zis?asa si fac!
  • Avem nevoie de :
  • spaghete
  • un galbenus de ou
  • 200g smintina lichida
  • 150g vestita pancetta pe care o putem obtin de la magazin
  • 50g de branza parmeggiano
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 catei de usturoi maruntiti in cubulete
  • sare piper dupa gust
  • aceasta cantitate este pentru 2 porti daca doriti sa faceti mai multe porti adaugati jumatate din cantitatea mea pentru fiecare portie in plus.

Mod de preparare

Mod de preparare Spaghete carbonara reţetă:

Adaugam intr-o oala apa cu sare si o linguritza ulei de masline o punem la fiert. Pina incepe sa dea clocot apa noastra, punem cealalta lingurita ulei de masline sa se incinga intr-o cratita la foc mic, pina capata o culoare rumena. Intre timp adaugam intr-un bol smintina lichida si galbenusul de ou si amestecam foarte bine. Dupa ce pacentta noastra s-a rumenit punem peste usturoiul si lasam sa capete si el o culoare putin mai inchisa apoi adaugam piperul (ATENTIE INAITE DE A ADAUGA SARE GUSTATI SOSUL CACI PACENTTA E SARATA SI S-AR PUTEA SA NU NE IASA GUSTUL CARE IL DORIM)si smintina amestecata cu galbenusul de ou si lasam la foc mic,mai intoarcem din cand in cand.

Daca apa noastra fierbe adugam spaghetele si conform instructiunilor de pe pachet lasam sa fiarba in functie de cate minunte ni se cere.Dupa ce a trecut acest termen de fierbere scoatem spaghetele intr-o storcatoare si le stoarcem de apa. Atentie, nu le clatim. Dupa ce s-au scurs le punem in tigaia noastra cu sosul preparat amestecam bine si apoi le impartim in 2 porti egale, in farfurii adinci la care presarem parmegiano ras pe ele.

Spaghete carbonara se servesc calde cu un vin rosu. Pofta mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise