autor:

autor

» » Paste si pizza

Carbonara Italiana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).


Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.


Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.


Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragos matei (Bucatar) , 09 septembrie 2011

    fara ceapa si smintina nu exista carbonara

  • Fara foto

    Razvan , 05 mai 2010

    vinul rosu va acoperi gustul pastelor, deoarece carbonara nu are un gust puternic ... asa ca mai bine un vin alb sec :)

  • Fara foto

    nikol , 23 aprilie 2009

    Exact cum scrie se face ...e delicioasa !

    • Fara foto

      sandy , 07 decembrie 2008

      smantina dulce nu se foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

229 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4-500 g pasta (de preferat spaghetti)
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Yakisoba - Paste prajite

Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

dragos matei (Bucatar)

fara ceapa si smintina nu exista carbonara

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Coconeti/ Bighiluse

Coconeti/ Bighiluse

Mod de preparare Se pregateste un aluat din faina i oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu bacon si ciuperci

Paste cu bacon si ciuperci

Pastele se fierb in apa cu sare, confom instructiunilor de pe pachet. Baconul, taiat cubulete, se caleste intr-o tigaie antiaderenta,

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne