autor:

autor

» » Paste si pizza

Carbonara Italiana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4-500 g pasta (de preferat spaghetti), , 2 galbenusuri, , 1 albus, , 250-300 g kaizer sau sunca presata, , ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

229 voturi

Mod de preparare

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).


Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.


Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.


Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Penne

Pieptul taiat cubulete se pune la sotat in putin ulei se adauga cupercile taiate lame,rondelele de

7 voturi    7 comentarii
1h
Paste si pizza

Pizza eco

Incorporez ingredientele pentru aluat, drojdia o dizolv intr-o ceasca cu 2-3 linguri lapte caldut

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragos matei (Bucatar) , 09 septembrie 2011

    fara ceapa si smintina nu exista carbonara

  • Fara foto

    Razvan , 05 mai 2010

    vinul rosu va acoperi gustul pastelor, deoarece carbonara nu are un gust puternic ... asa ca mai bine un vin alb sec :)

  • Fara foto

    nikol , 23 aprilie 2009

    Exact cum scrie se face ...e delicioasa !

    • Fara foto

      sandy , 07 decembrie 2008

      smantina dulce nu se foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

229 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4-500 g pasta (de preferat spaghetti)
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

14 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

1 vot    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Yakisoba - Paste prajite

Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

dragos matei (Bucatar)

fara ceapa si smintina nu exista carbonara



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Se curata ceapa ,se toaca marunt si se pune la prajit,adaugam si cateii de usturoi tocati marunt.Cand ceapa este aurie adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu hribi

Pizza cu hribi

-Se pune faina intr-un vas,peste faina se adauga drojdia stinsa cu lapte,putina sare si se framanta un aluat potrivit de tare,mai spre

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi