autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Carnati afumati de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
5 kg spata de porc (sau pulpa de porc), 1,5 kg pulpa vita, 1 kg slanina, 3 caciulii de usturoi, o cutie matze de porc, sare, (macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele.


Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale,afumam la foc timp de o ora si jumae in afumatoare..Lasam sa se scurga,pastram la rece.Cine nu doreste carnati afumati,poate sa-i pastreze la congelator si sa-i prajeasca in tigaie sau la gratar.
Retete
Alte retete din Aperitive

Fatet makdous

Este o mancare de vinete, sos de rosii si iaurt, des intalnita in restaurantele din tarile arabe,

1 vot    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive

Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Modul de preparare: Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Priscornic Dumitru , 13 decembrie 2014

    nu ametec carne de porc cu vita

  • Fara foto

    Snijec Cely , 11 decembrie 2013

    nu ametec carne de porc cu vita

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Eu mai adaug ardei iuti si piper

    • Fara foto

      Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      foarte bune rezultate la afumare se obtin daca slanina, carnatii sau carnea, pentru carne este mai greu, se pun in pungi de hartie si se dau la fum, Slanina si carnatii vor fi extraordinari, dar afumarea dureaza putin mai mult decat situatia in care nu se foloseste hartia

    • Fara foto

      Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      pentru afumarea carnatilor sau carnii de porc cel mai bun este lemnul de pomi fructiferi- cires, mar, prun- focul se face la cativa m. distanta de afumatoare si fumul se conduce printr-o teavă, pentru a fi rece. Lemnul de pomi fructiferi dau o aroma deosebita afumaturilor dar si o culoare frumoasa roscata

    • nils holgersson

      nils holgersson (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Ce fel de lemn e bine de folosit la afumat? In Bucovina folosesc mesteacan la afumare carnatilor, in sudul Moldovei folosesc lemn de samburoase (prun, mar, cires etc), dar am citit ca si stejarul e bun la carne de porc. Afumat la rece sau la cald?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Carnatii de casa sunt foarte gustosi si cu siguranta naturali

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O minunatie...

    • Fara foto

      angy , 09 ianuarie 2010

      da,adevarati carnati aromati!am notato!mersi!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      sunt foarte buni dar ce pacat ca nu pot manca...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg spata de porc (sau pulpa de porc)
  • 1,5 kg pulpa vita
  • 1 kg slanina
  • 3 caciulii de usturoi
  • o cutie matze de porc
  • sare, (macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

49 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

19 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

COMY.M. (Chef de cuisine)

eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Tarta cu chiftele din pulpe de pui si ceapa caramelizata

Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele sis area in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne