autor:

Cely Snijec

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Carnati afumati de casa

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
5 kg spata de porc (sau pulpa de porc), 1,5 kg pulpa vita, 1 kg slanina, 3 caciulii de usturoi, o cutie matze de porc, sare, (macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se incorporeaza cu usturoiul pisat si condimentele.


Se framanta pana se desprinde de lighean si de maini, ca la cozonac.Umplem matele cu ajutorul masinii speciale,afumam la foc timp de o ora si jumae in afumatoare..Lasam sa se scurga,pastram la rece.Cine nu doreste carnati afumati,poate sa-i pastreze la congelator si sa-i prajeasca in tigaie sau la gratar.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Priscornic Dumitru , 13 decembrie 2014

    nu ametec carne de porc cu vita

  • Fara foto

    Snijec Cely , 11 decembrie 2013

    nu ametec carne de porc cu vita

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Eu mai adaug ardei iuti si piper

    • Fara foto

      Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      foarte bune rezultate la afumare se obtin daca slanina, carnatii sau carnea, pentru carne este mai greu, se pun in pungi de hartie si se dau la fum, Slanina si carnatii vor fi extraordinari, dar afumarea dureaza putin mai mult decat situatia in care nu se foloseste hartia

    • Fara foto

      Dan Mihailovici (Maestru bucatar) , 07 decembrie 2012

      pentru afumarea carnatilor sau carnii de porc cel mai bun este lemnul de pomi fructiferi- cires, mar, prun- focul se face la cativa m. distanta de afumatoare si fumul se conduce printr-o teavă, pentru a fi rece. Lemnul de pomi fructiferi dau o aroma deosebita afumaturilor dar si o culoare frumoasa roscata

    • nils holgersson

      nils holgersson (Chef de cuisine) , 31 august 2011

      Ce fel de lemn e bine de folosit la afumat? In Bucovina folosesc mesteacan la afumare carnatilor, in sudul Moldovei folosesc lemn de samburoase (prun, mar, cires etc), dar am citit ca si stejarul e bun la carne de porc. Afumat la rece sau la cald?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Carnatii de casa sunt foarte gustosi si cu siguranta naturali

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      O minunatie...

    • Fara foto

      angy , 09 ianuarie 2010

      da,adevarati carnati aromati!am notato!mersi!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      sunt foarte buni dar ce pacat ca nu pot manca...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg spata de porc (sau pulpa de porc)
  • 1,5 kg pulpa vita
  • 1 kg slanina
  • 3 caciulii de usturoi
  • o cutie matze de porc
  • sare, (macinate)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Cely Snijec

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

18 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

FRIPTURA CU DULCEATA DE ARDEI IUTE

Condimentez carnea cu amestecul de piper, sare, enibahar, ncsoara macinate, las la frigider pentru

4 voturi    6 comentarii
2h
Fripturi

Somon la tigaie cu sos de susan

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare. Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

COMY.M. (Chef de cuisine)

eu mai adaug cimbru si boia . cei mai buni carnatii de casa



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Placintele cu ficatei

Placintele cu ficatei

Umputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne